Представяме ви няколко цитата от прословутия руски журналист и писател

...
Представяме ви няколко цитата от прословутия руски журналист и писател
Коментари Харесай

Няма по-голяма трагедия за мъжа от пълното отсъствие на характер - Сергей Довлатов

Представяме ви няколко цитата от прословутия съветски публицист и публицист Сергей Довлатов, които сигурно ще ви накарат да се замислите.

" Хората се разделят на умни и глупави. Добри и зли. Талантливи и бездарни. Така е било в Съюза. Така ще бъде и в Америка. Така е било и преди. И по този начин, сигурен съм, ще бъде вечно. "

„ Животът ни е единствено песъчинка в безразличния океан на безкрайността. “

" Какво благополучие е да кажеш това, което мислиш! Каква тъга е да мислиш това, което казваш! Всеки може да приказва. (В един зоомагазин на Четиринадесета улица има папагал. Той приказва британски три пъти по-добре от мен.) Но не всеки може да мисли. И никой не умее да слуша. ”

„ Светът беше ужасяващ, само че животът продължи. Нещо повече – нормалните пропорции се резервираха. Балансът сред положително и зло, тъга и благополучие, си остана същия. “

" Хората обичат не честните, а положителните. Не смелите, а сензитивните. Не кардиналните, а снизходителните. Иначе казано безпринципните. "

" Когато човек избира сред простак и шарлатанин, няма по какъв начин да не се замисли. Трябва да се замислиш и да предпочетеш мошеника. В дейностите му има някакъв себелюбив разсъдък. В него има егоистична и долна логичност. Има и здрав разсъдък. Действията му са предвидими. Това значи, че с мошеника може и би трябвало да се води битка. С простака е друго. Неговите дейности са непредсказуеми, комплицирани, нелогични. Глупаците живеят в неразбираем, циркулиращ безпорядък. Те не се подчиняват на законите на гравитацията. Имат своя лична биология и аритметика. Те не се интересуват от нищо, безсмъртни са. "

" Няма по-голяма покруса за мъжа от цялостното неявяване на темперамент. "

" Ние, потиснатите, уплашените, глухонемите, търсим давност в инцидентното другарство. Едно пиво, една закуска и всичко стартира: " Вася! Скъпи ми приятелю! Отрежи последната краставица... " Приятелството е хубаво, несъмнено. И не виждам на пиянството като на огромен грях. Не това ме интересува. Искам да попитам: " Кой в Съветския съюз е написал 15 милиона доноса за 60 години?! Приятелите или враговете? "

„ Ще накараме лекарите и юристите да работят по през целия ден. А елементарните хора ще слушат джаз, ще пушат марихуана и ще ухажват дамите. “

" Истинската храброст е да обичаш живота, когато знаеш цялата истина за него! "

" Единственият почтен път е пътят на грешките, разочарованията и очакванията. Животът е разкриване посредством личен опит на границите на положителното и злото… Други пътища не съществуват… "

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР