Представяме ви най-лесната рецепта за вкусно тесто с мая за

...
Представяме ви най-лесната рецепта за вкусно тесто с мая за
Коментари Харесай

Тесто с мая за мързеливци: готово само за 5 минути

Представяме ви най-лесната рецепта за вкусно тесто с квас за пирожки, пици и кифлички.

Дори, в случай че сте решили да приготвите тесто с квас за първи път, несъмнено ще съумеете. Ако се страхувате от тестото или имате малко време за подготовка – не забравяйте да опитате тази рецепта. Получава се при безусловно всички. Ще ви трябват единствено 5 минути.

Може да съхранявате тестото в хладилника до три дни. То може да бъде и замразено. Като цяло, има единствено преимущества – без минуси.

Съставки:

500 мл прясно мляко 5 чаши (700 грама) пшенично брашно 2 супени лъжици захар 0,5 чаена лъжичка сол 2 супени лъжици олио 11 грама суха квас (1 пакетче)

Приготвяне:

Приготвянето на това тесто е доста просто, даже не е нужно да месите с ръце. Пресейте 4 чаши пшенично брашно в дълбока купа, прибавете пакетче суха квас, разбъркайте с лъжица. Изсипете топло мляко в брашното, прибавете захар и сол. Всичко разбъркайте добре с лъжица до еднородност. Изсипете две супени олио, разбъркайте всичко с лъжица. След това прибавете последната чаша пшенично брашно (пресято, схваща се), замесете тестото с лъжица. Пригответе две плътни найлонови торбички: в тях ще сложите тестото. С ръце, намазани с олио, разделете тестото на две елементи и ги сложете в торбичките. Да, забравихме да кажем: готовото тесто е доста меко и лепкаво. Но по този начин би трябвало да бъде. Завийте торбичките, само че не ги връзвайте. Сложете ги в хладилника. Можете да употребявате тестото след 2 часа. Ако остане в хладилника за по-дълго време, би трябвало да знаете, че нищо няма да се случи с него. Аз нормално употребявам тестото същата вечер или на идващия ден.

Вижте още: Сладко от сливи с орехи и канела: Несравнимо лакомство!

Два часа по-късно извадете тестото от торбичките, леко го посипете с брашно и оформете питки (пица или кифлички). Можете да извършите сладки с заряд от това тесто, като ги изпържете или ги изпечете във фурната.

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР