Представяме ви финалистите в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова

...
Представяме ви финалистите в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова
Коментари Харесай

„Неща с душа“ – ПРОМЯНАТА е в суперсилите на всяко дете

Представяме ви финалистите в най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА, реализирана в партньорство с Reach for Change България. За един от петте плана може да гласувате на www.nova.bg/promyanata до 3-ти февруари. Тримата с най-вече гласове ще продължат в последния стадий на състезанието.

Те са Кунка Великова и Нина Димова . Кунка е експерт по образование и кариерно развиване. Нина има огромен опит в създаването и ръководството на планове. Преди съвсем 10 години ги събира желанието им да работят в интерес на другите. От тогава до през днешния ден дружно основават разнообразни планове, свързани с образование на деца и младежи и поддръжка на хора в неравностойно състояние.

Какво е „ Неща с душа “?

„ Неща с душа “ основават просветителни игри и материали, които оказват помощ на децата да учат по-лесно и посредством игра. Чрез тях децата могат да развиват значими умения като фината си моторика, координацията, речта, въображението си. Спомагат и за научаването на буквите, цифрите, забавни обстоятелства за природата и света. Материалите са приспособени към просветителната система и могат да се употребяват от всички деца, с цел да упражняват наученото в клас. Но са изключително потребни за деца със специфични потребности, които се затрудняват да усвояват образователния материал от учебниците и хартиените пособия. Всички материали са основани в партньорство със експерти и са ръчно направени с доста обич от хора с увреждания.

Защо основават „ Неща с душа “?

Срещите с родители, деца и учители през годините убеждават Кунка и Нина, че е нужна смяна в просветителната система – просто тъй като децата са разнообразни. Хиляди деца се затрудняват да учат, тъй като схващат и запомнят информацията по друг метод. За страдание, просветителната система не е приспособена за техните потребности. За децата това води до загуба на интерес и мотивация за учене. А за техните фамилии и учители – до това сами да би трябвало да търсят решения за предаване на образователния материал. Кунка и Нина виждат, че в чужбина съществуват стотици пособия за деца със характерни просветителни потребности. Решават да стартират да основават такива материали и в България и основават „ Неща с душа “.

Как работят „ Неща с душа “?

Образователните материали на „ Неща с душа “ се създават в тясно съдействие със експерти – педагози, логопеди, психолози. Екипът на „ Неща с душа “ наблюдават международните трендове и се въодушевяват от новите способи в образованието, които слагат детето в центъра на обучителния развой.

Играчките и помагалата се създават от висококачествени материали, а всеки артикул се довършва ръчно от специфични хора с огромни усмивки и сърца. Това са хората с увреждания, които са намерили опция да работят и да оказват помощ на други в „ Неща с душа “.

Сред материалите на „ Неща с душа “ са специфичен „ тренажор за писане “, който оказва помощ на детето да тренира извивките на буквите и цифрите, пъзели с форми, приказки и любопитни естествени обстоятелства, плочки за броене. Всички те са интуитивни и разрешават на детето да се упражнява самостоятелно след първична работа с преподавател или родител. След няколко седмици работа децата виждат, че напредват бързо. Разбират, че могат и стават по-мотивирани да продължат напред.

„ Неща с душа “ работи сполучливо към този момент над една година, като стотици експерти и родители, в това число и отвън България, са се доверили на техните артикули. Мечтата на Кунка и Нина е посредством „ Неща с душа “ всяко дете да се усеща признато, да учи без стрес, да се развива в сходство с опциите си и да е задоволено. А учителите и родителите да се усещат спокойни, че могат да посрещнат потребностите на децата и да им оказват помощ да съумеят.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР