Представлението на разградския театър е пътешествие назад във времето и

...
Представлението на разградския театър е пътешествие назад във времето и
Коментари Харесай

Театралният спектакъл “Щъркелите на Делиормана“ ще гостува в Русе на 18 януари

Представлението на разградския спектакъл е странствуване обратно във времето и среща с хората от този забавен завършек на България. Режисьор е Надя Асенова, която сортира три от разказите на доктор Хасан Ефраимов ”, с цел да оживеят на сцената. В тях са пресъздадени три митове за Бея и неговото село, които описват за любовта, за измяната, за грешките, за положителните каузи, само че най-много – за Надеждата. Самият създател е роден в Делиормана, в дребното село Трем и от дребен попива историите на своя край. В момента живее в Добрич и е доктор - акушер-гинеколог.

Споделя, че почнал да написа чак на 50 години, като първото му произведение е романът „ Метаморфоза “ (2016), който излял на един мирис върху белия лист. Автор е и на трилогията за Делиормана – „ Дервишки караконджул “, „ Събирачът на болежка “, „ Шейтаните от тавана на гара Хитрино “, а също и на над 500 описа, събрани в сборници. Въпреки това не се смята за публицист и счита, че създателите би трябвало да пишат, когато имат предпочитание и муза, а не непременно.

 Спектакълът “Щъркелите на Делиормана ” ще се играе на 18 януари от 19 ч. в Доходното здание. Сценографията е на Тодор Райков, музикалната средана Лия Иванова.
С присъединяване на: Камен Иванов, Иван Иванов, Веселин Борисов, Бисер Маринов, Евгени Стефанов, Николай Сяров, Яцек Янков, Гюнеш Моканов, Зехти Бамов, Таня Карбова, Ралица Нейкова, Виолета Желязкова, Цветана Радушева, Невена Денчева, Росица Кехайова, Евгени Марков, Ивайло Сяров и Иво Стоянов.

За информация и резервации: 0895474853
Онлайн продажба:https://entase.to/KO
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР