Представлението Еко вълшебници“ зарадва малчуганите в началото на втория ден

...
Представлението Еко вълшебници“ зарадва малчуганите в началото на втория ден
Коментари Харесай

Куклен театър на МФФ „Синия Дунав“

Представлението „ Еко вълшебници “ зарадва малчуганите при започване на втория ден на интернационалния фестивал.

Десетките дребни фенове се забавляваха с образователно-развлекателния театър на Държавен куклен спектакъл – Видин, само че и научиха значими уроци за здравословното хранене и за дейния и екологосъобразен метод на живот. Сред публиката бе и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова.

Инициативите за деца в границите на фестивалната стратегия продължиха с хоротека. В нея дребните фенове на фолклора имаха опция да научат стъпките на някои от най-популярните български национални хора.

Голям е ползата измежду жителите и гостите на Видин и към базара, който е спретнат на централната алея в Крайдунавския парк. В изложбените площи производители и занаятчии оферират своята продукция – ръчно направени свещи, бижута, дърворезба, керамика, естествени мехлеми, облекла с фолклорни претекстове, фермерски артикули (кашкавал, сирене, колбаси) и други

        Програмата на МФФ „ Синия Дунав “ през днешния ден продължава с изяви на самодейни сформира от 17:00 ч. От 19:30 ч. на сцената на Художествената изложба ще излязат изпълнителите от Танцов състав „ Фалмис “ – Унгария. От 20:00 ч. за видинската аудитория ще пее младият гений Валентин Велчев. Кулминацията на вечерта ще е концерт-спектакълът на Ансамбъл „ Българе “, със солист Албена Вескова, който ще стартира в 21:00 ч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР