Представлението беше озаглавено Тера инкогнита (Непознатата земя). Невероятното пътуване на

...
Представлението беше озаглавено Тера инкогнита (Непознатата земя). Невероятното пътуване на
Коментари Харесай

Карнавалът във Венеция навлезе в решителната си фаза с внушителен спектакъл

Представлението беше озаглавено " Тера инкогнита (Непознатата земя). Невероятното пътешестване на Марко (Поло) " и е свободна интерпретация на разказите от книгата за пътешествията на мореплавателя
Карнавалът във Венеция навлезе в решителната си фаза нощес с величествен театър в архитектурно-историческия комплекс " Арсенал ", оповестяват италиански медии.

Шоуто, което се състоя на два пъти, от 18,30 и от 21 ч. локално време, беше приказност от тон и светлина, от огнени претекстове, от великански фигури, плаващи върху вода, от музика и танци, от водна акробатика, от спектакли върху лодки и водни платформи, от фойерверки и прожекции в небето, съобщи Българска телеграфна агенция.

Представлението беше озаглавено " Тера инкогнита (Непознатата земя). Невероятното пътешестване на Марко (Поло) " и е свободна интерпретация на разказите от книгата за пътешествията на Марко Поло. Спектакълът ще бъде показан още веднъж в " Арсеналът " във Венеция през днешния ден и на следващия ден, както и в интервала 8-13 февруари.

Творчески шеф на представлението е креативният шеф на венецианския спектакъл " Ла Фениче " и на целия Венециански карнавал Масимо Чекето. Режисурата беше поверена на Енрика Чивеларо. В основаването на невероятното шоу участваха фирмите " Антика Пройетерия ", " Виорика Уотър шоу " и " Муунлайт ", профилирани в този жанр изяви. В спектакъла се включиха и реализатори от френската компания " Илотопи ", известна със качествата си, фантазията и гения си да прави зрелище върху всичко, което плава и да трансформира всичко плаващо във внушително водно представление. Компанията взе участие постоянно в предходните издания на Венецианския карнавал, както и във водни шоута в Рим и Флоренция.

По време на спектакъла в " Арсенала " двама артисти се превъплътиха в облика на Марко Поло и това бяха Танкреди Блу Сила и Гаетано Руоко Гуаданьо. Те бяха тялото, душата и гласът в особено отдаден на Марко Поло текст, дело на венецианския публицист и историк Алберто Тозо Фей, който е създател на писания, отдадени на Венеция.

В спектакъла участваха и танцьори от Трупата за източни танци, които взаимно с Италианската асоциация за разпространение на културата и туризма на Китай, пресъздадоха китайски митове, пердах със саби, както и ритуалните танци на четирите признака и на четирите сезона. Плавателните съдове за шоуто бяха обезпечени от компанията " Вела ал Терцо ".

Билетите за светлинно-звуковото водно шоу в " Арсенала " варираха от 14 евро до близо 100 евро според от местоположението на феновете, според от това дали те са венецианци или посетители на града, според от възрастта им и според от това дали става дума за самостоятелни или фамилни билети.

Традицията на този жанр спектакли по време на Карванала датира неотдавна. Първо сходно шоу имаше през 2022 година, когато Карнавалът беше възобновен онлайн след коронавирусната пандемия. Тогава шоуто беше наречено " Небула Соларис ". Второто водно шоу предходната година пък беше отдадено на знаците на зодиака.

Тази година Карнавалът във Венеция е въодушевен от пътешествията на Марко Поло. През годината се означават 770 години от рождението на венецианския търговец и приключенец и 700 години от гибелта му.

Карнавалът завършва на 13 февруари. Той се откри в уикенда на 27 и 28 февруари. На 28 февруари се организира обичайното водно шествие на карнавални лодки и платформи по Големия венециански канал, което завърши при моста " Риалто ". Там по традиция първата лодка, върху която имаше голяма фигура на плъх от папие маше, се разтвори и от нея към небето полетяха балони. Плъхът е възприеман като знак на устойчивостта пред провокациите, припомниха преди пет години представители на отдела за съблюдаване на културни обичаи към венецианската община. При поглъщане на транспортен съд, да вземем за пример, плъховете го напущат последни, което значи битка до дъно за оцеляване. По този метод те символизират и битката на венецианците за оцеляване през бедствията през вековете и тяхната резистентност пред рисковете и провокациите.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР