Представителят на Главното разузнавателно управление на Въоръжените сили на Украйна

...
Представителят на Главното разузнавателно управление на Въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Фалшивите новини за смъртта на Путин тествали реакцията на руското общество

Представителят на Главното разследващо ръководство на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Андрей Юсов счита, че подправените вести за хипотетичната гибел на съветския президент Владимир Путин са имали за цел да тестват реакцията на елементарните руснаци, елитите, пропагандата, а също по този начин са инструмент за въздействие върху самия Путин и част от избран сюжет, написа " Украинская истина ", представена от " Фокус ".

" Това е сладка музика за украинските слушатели и би трябвало да има положителни вести... Но това са единствено известия от съветски анонимни канали в Telegram.

Това е вътрешна история, предопределена за домашна съветска аудитория. Разбира се, това не оказва помощ персонално на Путин, тъй като в Русия има доста поддръжници на теориите на конспирацията.

... Вътрешните борби в Русия не престават. Те се популяризират под разнообразни форми, в това число посредством сходни вътрешни осведомителни акции.

Основното (целта на слуха) е хем да се гледа реакцията на обществото в цифри, в динамичност (дали са повярвали, по какъв начин са реагирали, на какво са били готови), хем да се гледа реакцията на персони, елити, медии (дори пропагандни медии).

Така империята, която е построена от работата на спецслужбите, се учи по какъв начин да продължи да ръководи.

Това е и инструмент за въздействие върху самия Путин. Той е заставен да реагира, Песков (говорителят на Кремъл, бел. ред.) е заставен да реагира и да потвърди, че това не е по този начин. Тоест, той се води по избран кулоар.

Очевидно това не е точка, а избран сюжет ", споделя Юсов.

Той също по този начин счита, че сходни истории са " потребни неща за гледане " за Украйна.

Наскоро някои анонимни съветски канали в Telegram обявиха, че Путин е умрял вечерта на 26 октомври, след което сякаш е почнала подготовката за прелом в Руската федерация, тъй като са желали да покажат на обществеността двойник на президента.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов счита, че приключването на информация за " гибелта на Путин “ е част от подготовката за неговата президентска акция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР