Представителят на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната

...
Представителят на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната
Коментари Харесай

Върнаха ли се хора от „списъка на Ил-76 в Украйна?

Представителят на Главното разследващо ръководство (ГУР) на Министерството на защитата на Украйна Андрей Юсов сподели дали има хора от „ листата “ на Ил-76 измежду тези, които Руската федерация върна по време на обмена на 31 януари. Краткият коментар на служителя е цитиран от портала „ Гласът на Америка “.

Журналистите попитаха Юсов за ориста на хората, които трябваше да бъдат върнати в Украйна на 24 януари, само че не бяха върнати след злополуката на Ил-76 в региона на Белгород.

„ Хората, които бяха в предходния лист за продан, не бяха върнати по време на този продан “, цитира порталът представител на Главното разследващо ръководство.

Служителят не даде никакви други детайлности по отношение на обмена на 31 януари или срутва на 24 януари

Падането на Ил-76 - детайлности за събитията от 24 януари

Трябва да се означи, че злополуката на военнотранспортен аероплан Ил-76 в региона на Белгород стана известна следобяд на 24 януари. Видео от мястото на случая демонстрира пушек и пламъци на мястото на самолетната злополука: никой не е оживял, заяви РосСМИ. В същото време съветският пропагандист Маргарита Симонян разгласява лист с 65 украински пандизчии. Според нея тези хора са били на борда на самолета. Кремъл не предостави други доказателства за случая с изключение на думите на Симонян.

Междувременно специалисти оповестиха, че Ил-76 може да е бил ударен от Противовъздушна отбрана ракета " Пейтриът ". Според данни на разузнаването той може да транспортира ракети С-300 за офанзиви на украинска територия. Освен това следователите са открили, че в деня на злополуката самолетът е дошъл от Сирия, където е правил постоянни полети.

Представители на интернационалните организации, Организация на обединените нации и МКЧК, споделиха, че не са били позволени до мястото на злополуката и не са взели участие в следствието. Освен това съветските управляващи е трябвало да предадат телата на Украйна, в случай че съществуват: това не е направено.

Размяна на пленници на 31 януари

Следобед на 31 януари украинският президент Владимир Зеленски обяви 50-ата замяна на пандизчии. Повече от 200 украинци се завърнаха вкъщи: бойци от въоръжените сили на Украйна, Националната полиция, Националната армия, гранична защита, отбранителни войски и други сходни. Сред военните има бранители на остров Змейни и Азовстал, сподели президентът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР