Представителите на тази порода са добродушни, спокойни и общителни. Те

...
Представителите на тази порода са добродушни, спокойни и общителни. Те
Коментари Харесай

Характер и поведение на сибирската котка

Представителите на тази порода са добродушни, спокойни и общителни. Те елементарно намират общ език с всички, макар че от време на време могат да бъдат упорити и своенравни.

Сибирските котки са положителни ловци

Типичният темперамент на сибирските котки се дължи на обстоятелството, че техните предшественици са били диви котки, които са живели в степите и горите. Те е трябвало сами да си набират храната. Така че те са просто отлични ловци. Ако имате частна къща и в къщата има сибирска котка, знайте, че в нея няма да има място за мишки и плъхове. Сибирската котка, несъмнено, има повече черти на див звяр, в сравнение с черти на домашно животно. Ако живее в къща с двор, тогава тя може елементарно да ловува освен плъхове и мишки, само че и зайци и порове. Тя е измежду котките ловци.

Сибирските котки са доста дейни

Трябва да се означи, че сибирските котки по държание са доста дейни, тъй че незабавно дават отговор на предлагането да играят. Те са любознателни, тъй че в случай че котката живее в апартамент, е належащо да се разхождате с нея на улицата понякога.

Как сибирските котки се схващат с възрастни?

Лоялните животни доста обичат да прекарват времето си в човешкото общество. Сибирските котки въодушевено следват членовете на фамилията из жилището и ги съпровождат по време на всяка активност - от готвене на вечеря до гледане на телевизия или четене. Те постоянно предават настроението си с мелодично мъркане и други звуци. Дори притежателите на котки от тази порода означават, че сибирците съвършено усещат настроението на хората и постоянно са подготвени да „ поддържат “ тъжния притежател.

Представителите на тази порода са доста предани на стопаните си. Те бързо се привързват към притежателя и в доста връзки наподобяват на кучета. По-специално, сибирските котки бързо привикват с името си, драговолно дават отговор на него. Те чакат притежателя от работа и са доста отегчени, като са сами. В същото време котките от тази порода в никакъв случай не се постановат: те имат вродено възприятие за такт, в случай че стопанинът им е ангажиран или не е в въодушевление, котката просто ще седне до вас.

 Характер и държание на сибирската котка

Как се схващат сибирските котки с децата?

Общителни и привързани, тези животни драговолно се забавляват с децата, дейни са в игрите и рядко демонстрират нападателно държание. В допълнение, те постоянно спят до леглата на децата, не желаят да се разделят с тях за дълго време. Въпреки това, с цел да може връзката да се развива без спорове, на детето би трябвало да се обяснят разпоредбите за работа с животни. Ако детето я възприема като играчка, котката може да покаже нокти, защитавайки сигурността си.

Как сибирските котки се схващат с други домашни любимци?

Сибирските котки постоянно се усещат удобно в компанията на други котки и даже кучета. Ако първоначално, след появяването на нов домакински любим, в къщата зародят спорове, просто би трябвало да бъдете търпеливи и да се опитате да помогнете на домашните любимци да свикнат един с различен.

Как сибирските котки реагират на непознати?

Сибирските котки са внимателни към непознати. Защитават територията си, а при положение на заплаха не бягат, а влизат в борба. Те не се опасяват нито от кучета, нито от хора, до момента в който вроденото дръзновение е доста забавно съчетано с миролюбив темперамент и занимателни привички.

Вижте също:

- Хранене на сибирска котка;

- Защо да си вземем сибирска котка;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР