Представителите на големите компании и чуждите инвеститори от най-мащабната индустриална

...
Представителите на големите компании и чуждите инвеститори от най-мащабната индустриална
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив, Смолян и Пазарджик на 05.04.2024 г.

Представителите на огромните компании и непознатите вложители от най-мащабната индустриална зона в България не са обезпокоени от хроничната политическа рецесия у нас. Въпреки съществуващата непредвидимост в развиването на страната ни, бизнесът по-скоро остава положителен в упованията си за 2024 година. Това разяснява в изявление за Дарик радио инж. Пламен Панчев - основател и шеф на Тракия икономическа зона /ТИЗ/, в която към този момент повече от 200 компании са вложили над 3 милиарда евро вложения. „ Изненадахме се, че ръководството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не продължи, тъй като през последните 9 месеца ние работихме добре с тях по всички планове “, посочи още Пламен Панчев. Чуйте какво сподели още той пред Лалка Златанова: Plamen_Panchev_news
Представителите на огромните компании са единомислещи, че с цел да остане конкурентна на пазара на електрическа енергия, Европа би трябвало с бързи темпове да преразгледа политиката си за енергийните източници. Цялото изявление с инж. Пламен Панчев може да чуете в darik.bg

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа в Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ съглашение за финансиране на още три основни инфраструктурни обекти. Парите от държавния бюджет се отпускат за реконструкцията на „ Голямоконарско шосе “, на ул. „ Славянска “ в регион „ Източен “ и за създаване на напълно нова улица в регион „ Тракия “. Общата стойност на обектите е 27.7 млн. лева

Водач е в болница след злополука тази заран в Пловдив. Тя е станала малко преди 07:45 ч. на кръстовището сред ул. „ Кукуш “ и продължението на бул. „ Цар Борис III-ти Обединител “ /под надлез Родопи/. Лек автомобил „ Опел “ не спрял на знак „ Стоп “ и лишил преимуществото на „ Дачия “, при което двете транспортни средства се сблъскват. В болница за прегледи е превозен водачът на втората кола. Алкохолните проби на водачите са негативни. Екип на „ Пътна полиция “ подкрепя трафика в региона.

Междувременно в Пловдив карето сред ул. „ Царевец “, бул. „ Пещерско шосе “, ул. „ Генерал Колев “ и бул. „ Хаджи Димитър “ в регион „ Западен “ се вкарва еднопосочно придвижване на колите, оповестяват от общината. Очаква се до края на седмицата да завърши слагането на нужната отвесна сигнализация в сходство с генералния проект за организация на придвижването.

Четири ефикасни присъди и една условна - по този начин приключи делото против упрекнатите в присъединяване в проведена незаконна група за източване на налози посредством фиктивни покупко-продажби стрюфели в Пазарджишкия областен съд. Тричленен състав утвърди постигнатото съглашение сред петимата подсъдими и Окръжната прокуратура. Подсъдимите се признаха за отговорни по всички повдигнати им обвинявания и се отхвърлиха от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Соченият за водач на групата получава общо наказване от 1 година и 11 месеца отнемане от независимост при първичен общ режим на изтърпяване и санкция в размер на 20 000 лева Подсъдимият е наказан да заплати 332 792 лева по сметка на страната, която сума е предмет на закононарушението.

По покана на Регионалната здравна ревизия в Смолян идва проф. доктор Златимир Коларов, ревматолог, почетен ръководител на Българското здравно сдружение по остеопороза и остеоартроза, и приет публицист и сценарист. Срещата с него ще се организира в кино-залата на Планетариума от 17:30 ч. и е във връзка, Световния ден на здравния служащ - 7 април. Проф. Коларов ще показа кино лентата „ Цената на дълголетието “ дружно с режисьора доцент Валентина Фиданова-Коларова, негова креативна и фамилна „ половинка “. Филмът визира тематиката за заболяването на „ шиповете “ и по занимателен метод дава информация за това по какъв начин да живеем дълго при неизменимите тъканни и психологични промени. Преди това от 16:15 ч., в храм „ Св. Висарион Смоленски “ ще бъдат отслужени обичайните Молебен за здраве и Панихида за умрелите медици.

През последните години се виждат от ден на ден от така наречен звездни и кристални деца. Те, дружно с децата индиго, са новата генерация " съвършени души " - младежи, които са с извънредно високи енергийни равнища. Това заяви пред Дарик радио енергийният терапевт и експерт по аура диагностика Виктория Цуркан. По думите ѝ това са новите генерации, които имат специфична задача и от които зависи по-доброто бъдеще на света. Енергийните равнища се виждат ясно с аура камера. Чрез датчик тя регистрира енергийната система на всеки организъм. Високотехнологичният апарат ще бъде показан на Италианския фестивал на хубостта, който се организира от 5 до 7 април в Международен панаир Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР