Представителите на фондовете, управлявани от BlackRock Inc., са гласували в

...
Представителите на фондовете, управлявани от BlackRock Inc., са гласували в
Коментари Харесай

Един от най-големите акционери в Tesla иска независим директор на мястото на Мъск

Представителите на фондовете, ръководени от BlackRock Inc., са дали своят вот в поддръжка на скорошно предложение на акционери за назначението на самостоятелен шеф на мястото на Илън Мъск като ръководител на борда в Tesla, написа Reuters, цитирайки документи, подадени до борсата.

Предложението, което не е било признато, нямаше да засегне Мъск като основен изпълнителен шеф на производителя на електрически коли. Над 86 милиона дяла са дали своят вот против предлагането през юни, а по-малко от 17 милиона са го подкрепили.

Призивите Мъск да освободи единия от двата най-важни поста не са неотдавна. Активисти считат, че това ще усъвършенства ръководството на компанията и ще увеличи прозрачността и контрола.

Мъск е под напън поради разноските на компанията, ексцентричното му държание, както и поради метода, по който употребява обществената мрежа Twitter. На 7 август той заяви точно през нея, че счита да смъкна компанията от борсата, а по-малко от три седмици по-късно се отхвърли.Фондовете на BlackRock са измежду най-големите акционери в Tesla, като управляват 6,5 милиона от общо 170 милиона дяла. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР