Представителите на “Демократична България в Столичния общински съвет призоваха свободомислещите

...
Представителите на “Демократична България в Столичния общински съвет призоваха свободомислещите
Коментари Харесай

ДБ призова свободомислещите граждани да се включат в София прайд

Представителите на “Демократична България " в Столичния общински съвет приканиха свободомислещите жители да се включат в идния тази събота Sofia Pride 2023. В спонтанна декларация на обединяването Веселин Калановски акцентира, че Sofia Pride не е просто гей церемониал, а изява на свободомислие, която всеки един цивилизован човек би трябвало да отбрани.

Ето и целия текст от декларацията на Демократична България и Калановски в СОС без редакторска интервенция:

Натоварен съм да направя тази спонтанна декларация от моята група може би тъй като съм общинският консултант с най-вече деца и в това време хронично хетеросексуален.

Мисля, че години наред избрани политически сили като по учебник преповтарят хибридни офанзиви против международното цивилизационно съвремие, желаейки всички ние да се върнем там, където на тях им е комфортно. Искат да разграничат и да извадят България от полезностите, които изповядва демократичният, цивилизован свят и да ни запратят още веднъж в обятията на една източна мечка с псевдо консервативните си претенции. Във връзка с това бих предложил на тези блестящо изразени консерватори, които се опълчват на всичко, което е друго, да спрат да слушат Пьотр Илич Чайковски, да речем, тъй като самичък по себе си в тяхното схващане той е един извънредно изопачен създател. В същото време може би би трябвало да спрат да четат и сонетите на Уилям Шекспир, тъй като е ясно потвърдено, че не са ориентирани към смуглата лейди, а към негов другар лорд. Заобикалям останалите създатели, които бих могъл да изброя.

Хубаво е българското общество най-накрая да разбере, че тук не става дума за гей церемониал. Прайдът е изява на свободомислие. Той е изява на отбрана към инакомислещите и всеки един цивилизован човек би трябвало да застане в отбрана на този прайд. Да се включи в този прайд. Псевдо консервативните, хибридни тиради са нездравословни за обществото ни. Това е в действителност хомофобия, в действителност опит да бъде разграничено обществото, приказва се нападателно и враждебно, настройва се против избрана част от българското население. Тук изобщо не става дума за полово другите. Става дума за друго мислещите и това е задачата на прайда. Това е отбраната на тези хора.

Бих могъл да приказвам още дълго. От името на групата на “Демократична България " каним всички свободомислещи хора в събота на прайда в София. Благодаря ви!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР