Представителите на бизнеса напуснаха обидени организираната от вицепремиера Гълъб Донев

...
Представителите на бизнеса напуснаха обидени организираната от вицепремиера Гълъб Донев
Коментари Харесай

Бизнесът напусна среща за доходите заради поведението на синдикатите

Представителите на бизнеса напуснаха афектирани проведената от вицепремиера Гълъб Донев среща с тях и синдикатите, която имаше за цел да се обсъдят приходите до края на тази и през идната година, предава БНР. 

Председателят на АИКБ Васил Велев изясни, че са си тръгнали поради държанието на синдикатите. " Поведение от страна на синдикатите, което не можем да го окачествим като разговор и търсене на решение. И тъй като никой не е пристигнал тук да бъде овикван, работодателите си потеглиха ", уточни той. Велев разгласи, че работодателите не могат да разискват никакви оферти преди да видят макрорамката на бюджета за идната година и какъв растеж на стопанската система и каква инфлация се залагат.

Конфликтът е подбуден от настояването на КНСБ да се усили минималната работна заплата на 700 лв., а от следващата година да е 764 лева. По думите на Велев обаче, в случай че това се случи, ще има банкрути.

" Това, което оферират синдикатите, е в действителност над междинния застрахователен приход за повече от 10 стопански действия. За да го преведем това – значи, че всички в тези предприятия би трябвало да получават идентични хонорари или да минат в сивия бранш. В тези браншове рецесията ги е блъснала толкоз тежко, че те и сега са на загуба. Така че няма такава опция да се понижи облагата, с цел да се усили минималната заплата ", сподели Васил Велев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР