Представители на законодателната и изпълнителната власт, и на съсловни организации

...
Представители на законодателната и изпълнителната власт, и на съсловни организации
Коментари Харесай

Кръгла маса в НС за развитието на първичната извънболнична медицинска помощ

Представители на законодателната и изпълнителната власт, и на съсловни организации ще обсъдят на кръгла маса в Народното събрание развиването на първичната извънболнична здравна помощ. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

" Проблеми, провокации и вероятни решения в първичната извънболнична здравна помощ в Република България “ е тематиката на кръгла маса, проведена от парламентарната Комисия по опазването на здравето взаимно с Българския лекарски съюз и Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България. Форумът ще бъде на 17 януари 2023 година от 14.30 часа в зала " Изток “ на Народното събрание и ще се излъчва в действително време на интернет страницата на Народното събрание.

Председателят на Комисията по опазването на здравето доцент доктор Антон Тонев ще открие кръглата маса. Предвижда се той да показа предложение за идея за промяна в системата на опазването на здравето, озаглавено " Да обърнем пирамидата “.

За кадровите проблеми в първичната извънболнична здравна помощ и в системата на опазването на здравето ще приказва ръководителят на Управителния съвет на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров. Председателят на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България доцент доктор Любомир Киров ще показа информация за задачите, функционалностите, финансирането, нормативната уредба и проблемите в първичната извънболнична здравна помощ.

Служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев ще приказва за развиването на първичната извънболнична здравна помощ, планувано в Националната здравна тактика 2030. За нужните промени в тази област от позиция на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) изявление ще направи и.д. шеф на НЗОК доктор Йорданка Пенкова.

Предвидено е на форума народни представители от разнообразни парламентарни групи да показват свои законодателни начинания за превъзмогване на съществуващите проблеми и за възстановяване на първичната извънболнична здравна помощ в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР