Представители на Специализираната прокуратура влязоха в четвъртък в сградата на

...
Представители на Специализираната прокуратура влязоха в четвъртък в сградата на
Коментари Харесай

Руска шпионска диаспора. Спецпрокуратурата и контраразузнаването разследват служители на ДАНС 

Представители на Специализираната прокуратура влязоха в четвъртък в постройката на Държавната организация “Национална сигурност ” (ДАНС), с цел да претърсят кабинети на нейни чиновници.

Действията на проверяващите са в границите на следствие за шпионаж, само че от държавното обвиняване към момента не дават детайлности.

Междувременно министър председателят Кирил Петков удостовери защо става въпрос, като сподели, че ДАНС проверява "много сериозна съветска шпионска диаспора в България, която работи по доста разнообразни ползи ".

"Част от нещата, които са ми докладвали, са че има съветски сътрудници, които са работили против разбирателството ни със Северна Македония и да няма европейско бъдеще за Западните Балкани ", добави министър-председателят.

По думите му "в момента Западните Балкани имат риск да са втора конфликтна точка, обвързвана с войната в Украйна ". Петков акцентира, че "най-лошото е Западните Балкани още веднъж да са район с висок риск на неустойчивост - и политическа, и всякаква ".

По-рано в четвъртък от ДАНС прецизираха, че има формирано следствие за шпионаж след подадена информация от самата организация в прокуратурата. По тази причина в акцията вземат участие контраразузнавачи, които проверяват личните си сътрудници, съобщи Българска телеграфна агенция.

"ДАНС има здравна имунна система и аз мисля, че там работят интензивно, тъй че да не позволяват никакъв пробив в организацията във връзка с шпионски действия ", разяснява тематиката и президентът Румен Радев.

Председателката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова удостовери за акцията в организацията, само че без да разяснява детайлности. По думите ѝ такива ще бъдат огласени при надделяващ публичен интерес.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР