Представители на ППДБ са присъствали на предизборна среща с столичния

...
Представители на ППДБ са присъствали на предизборна среща с столичния
Коментари Харесай

Кирил Петков се вихри в ресторант на ромски барони и лихвари, известни купувачи на гласове

Представители на ППДБ са участвали на предизборна среща с столичния квартал " Филиповци ". Това стана ясно от малко видео, публикувано в обществената мрежа Facebook. На него Кирил Петков предлага на присъстващите да построят в центъра на гетото, както се показва самият той, учебно заведение за рап.

Заедно със съпредседателя на " Продължаваме промяната " на срещата е и Николай Денков. Забавният клип с предлагането на Петков беше споделен от пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, а под поста й се завърза сериозен разговор.

 

" Ама, несъмнено! Какво по-подходящо за кв. " Филиповци " от учебно заведение за рап?! В центъра на гетото, както се споделя във видеото - музикално студио! Да се смееш ли, да плачеш ли?! ", написа в обява към видеото пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

 

Петков упрекна Арнаудова в операция. По думите му видеото било изрязано от целия подтекст. Бившият министър председател бил дал образец със " Сейнт Луис ", който съгласно него е доста получителен.


В отговор пиарката на ГЕРБ пита дали срещата им с ромски представители се е провела в известния ресторант във " Филиповци " " При Оси ". Съдържател на заведението е небезизвестният Януш Йорданов с прякор Оси. Като допълнение Арнаудова напомня, че Оси е прочут като ромски лихвар и барон, разследван за пазаруване на гласове в кварталите " Христо Ботев ", " Филиповци " и " Факултета ".

 

Към дебата се намесва и другият пиар на ГЕРБ - Никола Николов, който задава въпрос какво тъкмо са си поръчали Петков и Денков в ресторанта.

Справка на фона на видеото със фотоси от заведението " При Оси " потвърждават достоверността на твърденяита на Арнаудова.

 

Кой е Оси?

 

През 2016 година ГДБОП и спецпрокуратурата удариха тайфа лихвари, чийто началник е точно Януш Йорданов-Оси. Сестра му е жена на Кирил Киров-Японеца, апетитен за ромски под земята необут от десетилетия.

 

Преди години Оси е зам.-председател на партията на Цветелин Кънчев - " Евророма ".

 

В предишното Януш е началник на погребална организация „ Афродита ”. По това време той е покровителстван от Мето Илиянски. След изгубването му излиза и от този бизнес и стартира да се занимава с лихварство.

 

През 2021 година излезе информация по медиите, че олигархът Васил Божков е употребил услугите на Оси за пазаруване на гласове. Според осведомени ромският барон държал над 3000 души от квартала с заеми.

 

Ето какво написа по тематиката и Никола Николов:

 

На вниманието на всички проверяващи публицисти

 

Вчера Кирил Петков се издъни грубо! След като се прибра от Пловдив, Петков мина да се снима на митинга пред Народното събрание, а по-късно по тъмни доби с Николай Денков цъфнаха на предизборна среща в ромския квартал “Филиповци ” в София. Дотук нищо необичайно. Интерес у проверяващите публицисти обаче несъмнено ще разсъни мястото на предизборната среща. Кирил Петков и Николай Денков избраха за срещата си с общността ресторант “Оси ”

 

Заведението е благосъстоятелност на Януш Йорданов, по-известен като Оси. Оси е зет на Киро Японеца. А името на Киро Японеца попада в описите на купувачите на гласове, популяризиран от Ивайло Мирчев (ДБ).

 

Прилагам още информация от медиите за “Оси ”, на който нощес гостуваха Денков и Петков:

 

- “Януш Йорданов, апетитен от Министерство на вътрешните работи за началник на бандата лихвари, която бе разрушена, е шурей на Кирил Кирилов – Киро Японеца. На него е кръстен и по-големия му наследник Януш.

В ромските среди Йорданов се подвизава с прякорите си Оси и Ясо, работил е в лихварските среди с протекциите на авторитетния си зет… ”

 

-Януш или Оси е част от проведена незаконна група, занимавали се с рекет, изнудване, каналджийство и лихварство, силово събиране на арестувания и имотни измами, оповестява Министерство на вътрешните работи.

 

-Изяснено е, че групата е работила дълъг интервал от време на територията на кв. „ Филиповци “, против заем от 100 до 5000 лв. „ клиентите “ им са залагали коли или парцел.

 

-При обиските в къщата на Януш Йорданов са открити 30 мигранти – нелегално пребиваващи в страната, показали се за жители на Сирия и Афганистан;

 

За забавната среща на Кирил Петков, Николай Денков и кмета на регион “Люлин ” от ППДБСС на още по-интересното място разбрахме от лайф във фейсбук страницата “На Филиповци-официална страница ”.

 

И за край: в случай че нямаше нищо неправилно във всичко това, ЗАЩО ЛАЙФА от нощес на страницата на Филиповци

 

( https://www.facebook.com/Filipovci1956 ) беше заличен Това последното провокира още повече въпроси. От кого и какво крият уважаемите някогашни министър-председатели от “Продължаваме смяната ”?

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР