Представители на някои от най-отровните видове влечуги на планетата са

...
Представители на някои от най-отровните видове влечуги на планетата са
Коментари Харесай

Някои от най-редките и отровни влечуги на изложба в Хасково

Представители на някои от най-отровните типове влечуги на планетата са включени в галерия в центъра на Хасково. Тя показва 44 типа.

Австралийският крайбрежен тайпан е най-опасната змия на изложбата. В сбирката има още мамба, пепелянка, усойница и кралска кобра.

„ Колкото повече хората знаят за влечугите, толкоз по-добре както за хората, по този начин и за влечугите”, сподели в ефира на „ Здравей, България” Красимир Христов, ръководител на Тракийското херпетологично сдружение.

Той е посветил голяма част от живота си на влечугите. Затова и всяко отваряне на изложбата приема като предизвикателство да запознае колкото може, повече хора с тях. Красимир е хапан дейно от змия 12 пъти. Съветът му към хората, които срещнат змия, е да не я атакуват.

Той разкри и по какъв начин да разберем, при положение на захапване от змия, дали тя е била отровна. Ако се появи пареща болежка и оток, то неотложно би трябвало да потърсим лекарска помощ. Оказва се, че най-опасни са по-малко отровните змии като кралската кобра и черната мамба. В България отровните змии са два типа – усойница и пепелянка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР