Представители на Националното сдружение на общините и министърът на финансите

...
Представители на Националното сдружение на общините и министърът на финансите
Коментари Харесай

Общините договориха с министър Асен Василев компенсации за скъпия ток

Представители на Националното съдружие на общините и министърът на финансите Асен Василев са договорили спомагателни обезщетения за общините поради високите сметки за ток, заяви пред БНР ръководителят на сдружението и кмет на Велико Търново Даниел Панов.

По думите му разликата в цената на сметките, които са получили за електрическа енергия за октомври, ноември и декември предходната година е 225% по-високата по отношение на тази за същия интервал на 2020 година.

Очаква се компенсацията да бъде получена през февруари, само че тя няма да е задоволителна. Затова на срещата е контрактувано да се потърси механизъм за покриване на разликата, изясни Панов.

„ Разликата може би от 1 февруари до 1 юли 2022 година, която няма да стигне за всички български общини, е в порядъка на 85 милиона. Успяхме да се договорим, че всеки месец тази разлика, която се получава от 2021-ва към 2022 година, Националното съдружие на общините в Република България ще показва такава информация с фактурите на всяка една община и просто механизмът ще бъде в допълнение съветван по какъв начин да се получава от общините тази отплата. “

Панов бе безапелационен, че общините не се тормозят от обявените инспекции от Агенцията за държавна финансова ревизия и изрази вяра, че с постигнатата договореност с Асен Василев няма да има община, която се постанова да пести от улично осветяване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР