Представители на МТС разкриха възможностите за участие в конкурсите по

...
Представители на МТС разкриха възможностите за участие в конкурсите по
Коментари Харесай

Отворени са конкурси по програма „Цифрова Европа с бюджет 246 млн. евро


Представители на МТС разкриха опциите за присъединяване в състезанията по “Цифрова Европа ”
(снимка: Министерството на превоза и съобщенията)

Възможности за присъединяване в отворени състезания с бюджет от общо 246 млн. евро по стратегия „ Цифрова Европа ” показа Министерството на превоза и известията в границите на информативен ден с присъединяване на обществения и частния бранш, университети, учебни заведения, Българска академия на науките и неправителствени организации.

С бюджет от 15 млн. евро е състезанието по план CitiVerse (виртуални светове за граждани). Родните ИТ организации и компании могат да вземат участие в основаване на виртуални административни, стопански, обществени и културни действия. Сред тях са онлайн конгреси или виртуални градове на жители и други консуматори, показани като цифрови аватари.

С бюджет от 20 млн. евро, Геномът на Европа (GoE) е многонационален план за разшифроване на груповия генетичен модел. Инициативата има капацитет да усъвършенства профилактиката на болесттите, да даде опция за по-персонализирано лекуване и да поддържа реформаторски проучвания.
още по темата
Създаването на европейска инфраструктура за данни за интензивни отделения е един от плановете, в който наши компании и организации могат да работят.

Български организации и компании могат да станат сътрудници в консорциуми за създаване на платформа за съдействие в аеронавтиката и сигурността.

Сред останалите тематики на състезанията са киберсигурността, подобряването на образованието в дисциплините, свързани с полупроводници, поддръжка на работата самостоятелните хъбове в Европейската обсерватория за цифрови медии и други.

Презентациите и изискванията по обособените състезания са оповестени на на Министерството на превоза и известията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР