Представители на германските власти заявиха, че иракчанин, заподозрян за изнасилването

...
Представители на германските власти заявиха, че иракчанин, заподозрян за изнасилването
Коментари Харесай

Мигрант изнасили и уби 14-годишно момиче в Германия

Представители на немските управляващи обявиха, че иракчанин, обвинен за изнасилването и убийството на 14-годишно момиче, най-вероятно е напуснал страната и се е завърнал в Ирак, съобщи Ройтерс.

Полицията заяви, че изчезналата тийнейджърка, родом от град Майнц, е била открита мъртва в сряда в гориста околност покрай релсов път.

Централният еврейски съвет на Германия разгласи, че момичето на име Сузана Фелдман и майка й са били членове на еврейската общественост в Майнц, само че прикани да не се вършат прибързани заключения за претекста за закононарушението. В свое изказване съветът уточни, че доста от детайлите на случая са към момента неразбираеми, и изрази очакване за бързо и в детайли следствие от страна на прокуратурата и за тежки последствия за причинителя или причинителите.

Говорител на полицията във Висбаден сподели, че за момента няма доказателства религията на момичето да има отношение към осъщественото закононарушение.

Въпросът за антисемитизма е доста внимателен в Германия, поради нацисткото минало и Холокоста. Според данни на полицията от предходната година множеството антисемитски закононарушения в страната предходната година са били осъществени от десни екстремисти, а не от имигранти, които в Германия са преобладаващо мюсюлмани, отбелязва Ройтерс.

Убийството може да ускори рецензиите към немския канцлер Ангела Меркел, която одобри през 2015 година в страната над един милион мигранти.

Полицията разкри, че търси 20-годишния Али Башар, за който счита, че е избягал преди броени дни дружно със фамилията си в Ербил, Ирак, употребявайки подправени имена. Молбата за леговище на Башар е била отхвърлена, само че депортирането му е било забавено и се допуска, че той в това време е умъртвил момичето, преди да избяга от Германия.

Втори обвинен, 35-годишен турски жител, чието име не бе разкрито, е бил арестуван часове след намирането на тялото на момичето. Той обаче бил освободен през днешния ден, откакто е бил оправдан от "нови доказателства "

Старши прокурорът от прокуратурата във Висбаден Оливер Кун сподели пред публицисти, че и двамата обвинени са "живеели в бежански центрове във Висбаден ". Разследващите считат, че момичето е станало жертва на групово обезчестяване и ликвидиране, добави той.

Полицията е научила за местоположението на тялото и за самоличността на един от обвинените нападатели от 13-годишен мигрант, който се явил в полицейския сектор във Висбаден в неделя, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР