Представители на ЕС възнамеряват да обсъдят възможността за съвместни покупки

...
Представители на ЕС възнамеряват да обсъдят възможността за съвместни покупки
Коментари Харесай

ЕС върви към колективно закупуване на газ

Представители на Европейски Съюз имат намерение да обсъдят опцията за взаимни покупки и предпазване на за превъзмогване на газовата рецесия в Европа, написа Bloomberg. Според вестника документът, направен от Еврокомисията, съдържа оферти за понижаване на налозите, увеличение на размера на държавните помощи за фирмите, както и за обезпечаване на поддръжка за нискодоходните и най-уязвимите пластове от популацията, предава БГНЕС.

Европейска комисия възнамерява да прегледа вероятните способи за ранен преход към възобновими енергийни източници. Предполага се, че Европейска комисия интензивно ще насърчи и форсира този преход, защото Брюксел смята зелената сила за най-надеждната застраховка против бъдещи разтърсвания. Според плана цените на горивата ще понижат до април 2022 година Най-вероятно обаче цената на енергийните запаси ще надвиши междинните индикатори от предходните години.
 Европейска комисия: За зимата има задоволително газ, с цел да не сме на мрачно и студено Европейска комисия: За зимата има задоволително газ, с цел да не сме на мрачно и студено
С повишаването на цените на газа и терзанията по отношение на въздействието върху потребителите и предприятията, членовете на Европейския па...

През последните месеци цените на газа в Европа се покачиха до рекордни равнища. Експертите приписват повишението на цената на фючърсите на няколко фактора: ниско потребление на подземни уреди за предпазване на газ (UGS), лимитирано предложение от огромни снабдители и високо търсене на полутечен природен газ в Азия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР