Представители на Българската петролна и газова асоциация ще се явят

...
Представители на Българската петролна и газова асоциация ще се явят
Коментари Харесай

Депутатите изслушват в петък Асен Василев за Плана за възстановяване

Представители на Българската петролна и газова асоциация ще се явят през днешния ден на чуване в парламентарната Комисия по енергетика. Поводът е публикуваната информация за дефицит на горива и покачване на цената им, съобщи NOVA.

Преди седмица дълги опашки се извиха пред бензиностанциите у нас поради слух, че цената на горивото ще надмине 3 лева за литър. От Асоциацията увериха, че има задоволително суровина.

Войната в Украйна влиза като точка в дневния ред на парламентарната Външна комисия. Пред депутатите застават представители на Министерство на външните работи, Министерство на вътрешните работи и МО, както и на службите за сигурност.

Народните представители ще дискутират с тях какви са рисковете и заканите в районен и световен проект. Ще бъдат разисквани и реакциите на интернационалната общественост.

Народно събрание изслушва тази седмица вицепремиера Асен Василев за Плана за възобновяване. Това ще се случи в петък по искане на Движение за права и свободи, а преди този момент ще се случи в отрасловата комисия.

Депутатите ще продължат работа по Закона за предучилищното и учебното обучение на първо четене, с който се цели деполитизиране на системата.

На вниманието им се оферират още промени в Закона за младежта и Гражданския процесуален кодекс на първо гласоподаване

Народно събрание ще се занимае и с оставката на народния представител от 15 -ти МИР Плевен Венцислав Петков, която не съумя да гласоподава предходната седмица, както и с предлагането на ГЕРБ за обезщетителен механизъм за небитовите крайни консуматори на ел.енергия и с това на " Възраждане " за анулация на зеления документ за постройките на Народното събрание.

Народното събрание ще прегледа и промени в Закона за Министерство на вътрешните работи на първо четене. Измененията са импортирани от Има Такъв Народ и касаят защитата на Българска телеграфна агенция.

В петък ще се организира и парламентарен надзор.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР