Представител на движението - Ахмадула Мутаки написа в социалните мрежи,

...
Представител на движението - Ахмадула Мутаки написа в социалните мрежи,
Коментари Харесай

Талибаните в Афганистан обявяват правителството си

Представител на придвижването - Ахмадула Мутаки написа в обществените мрежи, че се готви гала в президентския замък в Кабул.

Очаква се висшият лидер на талибаните Хайбатула Ахундзада да има неограничена власт над новия ръководещ съвет. Под него в йерархията се чака да има президент.

Талибаните дадоха обещание безвреден кулоар за излизане от страната на непознати жители или афганистанци, само че след всеобщите евакуационни полети, които завършиха с изтеглянето на американските войски, в този момент летището в Кабул е затворено. Мнозина търсят бягство през сухопътните граници.

Технически екип от Катар дойде в Кабул, с цел да разиска възобновяването на полетите от летището, което ще улесни филантропични помощи и евакуации.

Същевременно през днешния ден се оповестява за яростни сражения за Панджширската котловина сред талибаните и локалните бунтовници от Националния противодействуващ фронт на Афганистан, отпред с Ахмад Масуд. И двете страни настояват, че през последните няколко дни са избили десетки бойци на съперника, осведоми Ройтерс - и се упрекват взаимно, че са провалили мирните договаряния.

Говорителят на талибаните Забиула Муджахид твърди, че долината е обкръжена и че каквото и да вършат бунтовниците, крепостта им североизточно от Кабул си оставала част от Ислямското емирство Афганистан.

В Херат, в западната част на страната, към 50 дами през днешния ден са излезли на митинг против талибаните, с цел да отстояват правото си да работят. За това съобщи сътрудник на Франс прес в един от по-проспериралите до момента афганистански градове, който е покрай границата с Иран.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР