„Представихме проекта за бюджет на Столичната община за 2022 г.,

...
„Представихме проекта за бюджет на Столичната община за 2022 г.,
Коментари Харесай

София дава 9 млрд.лв. на държавния бюджет, получава 0 от него: Фандъкова

„ Представихме плана за бюджет на Столичната община за 2022 година, който можете да разгледате в детайли на уеб страницата ни.

С него осигуряваме вложенията в стратегическите планове на града:

разширението на метрото,
строителството на градските кръгове,
нови детски градини
екология

За страдание, остава неизясненост в разходната част, обвързвана с цените на главните енергоносители и първични материали, които общината и общинските сдружения ще би трябвало да заплащат. Затова, при нужда, в средата на годината може да предложим актуализация.

През 2022 година планираме 820 млн. лева лични доходи. Те включват две съществени пера – локални налози в размер на 457 млн. лева (основно налога върху парцелите, колите и при придобиване на имущество) и такси - 292 млн. лева, като 83% от тях е такса битови боклуци, която се изразходва единствено за действия по чистотата. Останалите средства са от наеми, наказания и продажби.

Към приходната част на бюджета сме обезпечили 272,9 млн. лева от европейски стратегии за съответни планове, 119,16 млн. лева са целевите капиталови заеми, а 766 млн. лева са за финансиране на държавно делегирани действия.

Пояснявам, че делегираните държавни действия са целеви, съвсем 100% са за заплати и осигуровки на учителите, обществените служащи, медицинските сестри в учебните заведения, както и част от издръжката в секторите обучение, обществени действия и просвета (б.р. страната издължава заплатите на своите чиновници, работещи в София).

За поредна година Столичната община не получава никаква изравнителна дотация от държавния бюджет (б.р. всички останали вземат).

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР