Представете си свят, в който можем да премахнем въглеродния отпечатък

...
Представете си свят, в който можем да премахнем въглеродния отпечатък
Коментари Харесай

Google с поредна мащабна стъпка към декарбонизация в Германия - повежда света с пример

Представете си свят, в който можем да премахнем въглеродния отпечатък от бизнеса си, единствено като попитаме доставчика ни на електрическа енергия да го направи. Това се пробват да създадат от Гугъл и да го дадат като образец на останалия свят. Да покажат, че е допустимо и е доста елементарно да се репликира.
Компанията е подписала съглашение с ENGIE, огромен европейски снабдител на енергия
Стъпката е част от огромния проект до 2030 година да се влага към 1 милиарда евро в цифрова инфраструктура и чиста сила, единствено в Германия. С подписаното съглашение, компанията си обезпечава, че ще купува в Германия, с цел да работи с близо 80% електричество свободно от въглерод. И то от началото на 2022 година. На старта ще е на часова основа, поради спецификите на технологиите.
Голямата цел е към 2030 година всичката електрическа енергия да е свободна от въглерод – 24 часа, 7 дни в седмицата, по целия свят
„ Отвъд нашите персонални цели, това съглашение основава рамка за другите компании да ни последват. Всички работейки дружно да премахнем въглеродните излъчвания от електрическата енергия и да подкрепим проекта за Зелена Европа. “, пишат от Гугъл в изказване.
Нов метод за покупка и продажба на енергия
Да се сдобиваш с чиста сила за всеки час от деня е извънредно сложна задача. Ще изисква доста нововъведения в технологиите и комерсиалните връзки. През 2010 година Google става пионер в покупката на чиста сила посредством самостоятелни съглашения (PPA). Тези съглашения обаче са сложни и невъзможни за приложимост от огромна част консуматори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР