Представете си празна скамейка на голям футболен отбор. Изглежда удобна,

...
Представете си празна скамейка на голям футболен отбор. Изглежда удобна,
Коментари Харесай

Футбол и спортни автомобили: Защо седалките на скамейките са такива?

Представете си празна пейка на огромен футболен тим. Изглежда комфортна, нали? И повода за това може би са тези големи самостоятелни седалки за всеки състезател.

Времето на дървените пейки отмина от дълго време! Никой не би бил благополучен, в случай че би трябвало да се бута до свои съотборник и да се върти върху твърдата дъска. За това още през 90-те футболът се обръща за подпомагане към... спортните коли.

Меки седалки, които дават задоволителен комфорт, с цел да не мислиш за нищо друго, с изключение на за реакциите си при шофиране. Такива създава немска компания, която през днешния ден не се лимитира единствено до клиенти на 4 гуми. " Рекаро " е първата компания, която стартира да си сътрудничи с футболните клубове.

А първият тим, който може удобно да седи на меки самостоятелни седалки е " Кайзерслаутерн ". Германските " червени дяволи " вземат решение да създадат революционно нововъведени, откакто треньорът Карл-Хайнц Фелдкамп се оплаква постоянно от болки в гърба. През идващия сезон отборът печели шампионската купа на страната. Дали е чиста случайност или разумно разследване от по-големия комфорт на скамейката, можем единствено да гадаем.

Снимка: Twitter

Останалите футболни клубове вземат решение да опитат същия способ и не след дълго " Рекаро " стартира всеобщо да създава седалки, които да бъдат инсталирани на скамейките.

И през днешния ден те не се разграничават доста от тези за коли. Все още имат отвори, през които да мине защитният колан, а по-големите късметлии измежду футболистите се радват на система за стопляне.

Снимка: Getty Images

Над 70 клуба по света употребяват услугите на немския производител. Сред тях са " Манчестър Юнайтед ", " Реал " Мадрид и " Борусия " Дортмунд.

Една такава седалка коства малко над 4000 евро, само че поради, че на нея седи състезател за милиони, този дребен разкош, който през днешния ден наподобява като нещо изцяло обикновено, е незабележим разход.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР