Представете си, че поглеждате в магическата топка и разбирате, че

...
Представете си, че поглеждате в магическата топка и разбирате, че
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако не срещнете любовта?

Представете си, че поглеждате в магическата топка и разбирате, че няма да срещнете в никакъв случай единствения.

Разбира се, че е на границата на трагичното да се пробвате да си визиите, че „ единственият “ или най-малко този, който ви устройва на половина и с който бихте живели до края на живота си…, няма да се появи в никакъв случай. Дори и да не сте наивни и да не вярвате в сродните души, сигурно живеете с вярата, е ще Гражданско отделение срещнете или ще спре вниманието ви някой, който ви харесва малко или доста. Някой, с който можете да си говорите до сутринта, който ще се грижи за вас, когато боледувате и всяка вечер след работа изслушва разказите ви. Не се ли надяваме всички на това?!

Да търсим любовта непрекъснато ни въздейства, и то незабелязано.

Любовта е в челните редици на всички наши дейности, даже и в съзнанието ни всичко да е друго. Любовта е причина да си купите нови дънки. Тя е повода да отидете а това барбекю с другари, макар че не искахте това. Любовта е повода да се страхувате и да бъдете неуверени в бъдещето си. Но любовта също е това, което ни въодушевява за най-големите промени в живота ни.

И по този начин, какво щеше да стане, в случай че знаехте, че любовта в никакъв случай няма да почука на вратата ви? Ще измененията ли нещо в живота си? Или в всекидневието си? А какво ще стане с дълготрайните ви проекти? Дали първата ви реакция ще е: „ е, нищо! “. Мислим си, че сме умни и проектите няма да бъдат разтърсени от никакво въздействие. Но си дайте още няколко минути, с цел да помислите. Защото има едно нещо, което не желаеме да го признаем за любовта: тя е патерица, на която се опираме за всичко. Идеята, че някой ден ще бъдем с някого, който ще обича всички наши дефекти, е леко опрощение да не работим върху себе си. Принципът на двете половини, които ще станат едно цяло, ни пречи да работим, с цел да бъдем по-добрата половина.

Ако знаехте, че любовта не е алтернатива в живота си, по какъв начин бихте устроили всекидневието си? Щяхте ли да се фокусирате върху кариерата и триумфа си? Или ще инвестирате в себе си – щяхте ли да напуснете зоната си на комфорт? Перспективата да не намерим любовта в живота си е крайъгълен камък. Да осъзнаем това може да ни се стори разрушително за нас, само че в действителност може и да ни освободи. Ако се освободим от страха, че можем да умрем в самотност, пред нас може да се отворят невиждани благоприятни условия. Можем да се опитаме да живеем на разнообразни континенти. Да създадем шеметна кариера. Можем да се занимаваме с това, което постоянно ни е харесвало, без значение дали ще ни обезпечи финансова непоклатимост. Любовта ни държи с доста тънки „ окови “, а ние даже не се усещаме. И гаранцията за нейното неявяване, може да се трансформира в чувство за безспорна независимост.

Защото в обстановка, в която не ни се постанова да търсим единствената си обич, най-сетне ще осъзнаем, че имаме цялостното право да обичаме себе си. Така ще се развиваме, ще се построяваме, ще ставаме по-способни, по-мъдри, по-меки, по-усмихнати и ще намираме в себе си това, което постоянно сме търсели в другите.

 Какво ще стане, в случай че не срещнете любовта?

Има едно нещо, което всички би трябвало да стартираме да вършим – да спрем да чакаме някой, който да промени живота ни. Просто бъдете индивида, който търсите и чакате. Изживявайте всеки ден по този начин, като че ли сте влюбени в него. Защото по този начин сигурно ще знаете едно нещо – всеки успех, всяка победа, всеки боязън, всеки неуспех ще бъде ва. Ще сте минали през всичко това сами. И вие ще бъдете индивидът, който ще получава премиите за това.

Сами ще си протягате ръка, когато падате. Сами ще се повдигате от пода, когато силите ви изоставен.

Научете се да цените всичко, което внасяте сами в личния си живот. Защото иронията е такава, че сте най-привлекателни в моментите, в които въобще не мислите за това. Когато с убеденост минавате през живота, свободно и без ограничавания, когато излъчвате сила, която не може да се съпостави с друго и не е допустимо да бъде имитирана. Тази сила е способна да промени освен вашия живот, само че и живота на тези към вас.

Затова спрете да търсите любовта или този, който ще промени живота ви. За начало бъдете себе си.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР