Представеното от Бенямин Нетаняху ново правителство на Израел днес получи

...
Представеното от Бенямин Нетаняху ново правителство на Израел днес получи
Коментари Харесай

Новото правителство в Израел получи вот на доверие

Представеното от Бенямин Нетаняху ново държавно управление на Израел през днешния ден получи избор на доверие в израелския парламент.

Агенция Ройтерс разгласява къса информация на водещите министри в новия кабинет, който включва религиозни и националистически партии.

Член на консервативната партия " Ликуд " на Нетаняху, 64-годишният Галант стартира военната си работа като леководолаз във военноморския флот. Той беше определен да оглави въоръжените сили през 2011 година, само че се отдръпна тогава поради обвинявания, че е правил строителни действия в жилището си, без да е получил съответното позволение.

Заселник от Западния бряг, който оглавява крайнодясната Религиозна ционистка партия, Смотрич ще управлява министерството на финансите по силата на контракт за ротация на този пост, подписан с Арие Дери от религиозната партия " Шас ". След като провокира безпокойствие с думите си, че Израел ще просперира, в случай че се придържа към библейските полезности, Смотрич посочи, че пази свободните пазари.

Смотрич, който е 42-годишен, се опълчва на палестинската държавност. В предишното той е пропагандирал против жителите на арабското малцинство в Израел, осъждал е ЛГБТ деятелите и е наричал правосъдната система прекомерно демократична. Сега той споделя, че ще служи на всички израелци. Новите му отговорности в кабинета включват и роля в министерството на защитата, контролиращо селищата на Западния бряг, който той желае да види разширени и най-после анексирани от Израел. Преди това той е бил министър на превоза.

Като министър на разузнаването в едно от предходните държавни управления на Нетаняху, 50-годишният Коен посети Судан като част от напъните на Израел да включи тази африканско-арабска страна в районните съглашения за нормализиране на връзките, известни като " Авраамовите съглашения ". Той е член на " Ликуд ".

Заселник от Западния бряг, който оглавява крайнодясната партия " Еврейска мощ ", Бен-Гвир си обезпечи едно разширено във своите действия министерство в държавното управление, което ще дава отговор за полицията. Той даде обещание да концентрира вниманието си върху законите и реда за всички жители, само че избира по-свободни правила за разкриване на огън от израелските сили за сигурност, когато те се сблъскват с арабски протест.

Бен-Гвир, който е на 46 години, се опълчва на палестинската държавност и се застъпва за разформироване на краткотрайното държавно управление на Палестинската автономност, основано през 90-те години.

Някога той е бил част от " Кахане Чай ", еврейска формация, която е в черния лист на Израел и на Съединените щати. Оттогава той се отхвърли от някои възгледи на " Кахане Чай ". През 2007 година той беше наказан за подстрекаване против арабите и поддръжка за тероризма. Сега е юрист.

Дери, на 63 години, който е ултраортодоксален равин, е лидерът-ветеран на " Шас ", подкрепян от религиозните евреи с близкоизточен генезис. Неговото назначение в новото държавно управление на Нетаняху беше оспорено във Върховния съд на Израел поради присъдата му за данъчни измами - без да лежи в пандиза - през предходната година. През 1999 година Дери беше наказан на 3 години затвор за взимане на подкупи. Връща се в политиката през 2012 година Според съдружното съглашение след две години той ще стане финансов министър.

" Шас ", дружно с друга ултраортодоксална партия, " Обединен юдаизъм на Тората ", от дълго време провокира безпокойствие измежду светските либерали с настояването за предоставяне на обществени помощи и освобождение от военна работа за техните членове.

Лидер на " Обединен юдаизъм на Тората ", който получава поддръжка от религиозни евреи с европейски генезис, 72-годишният Голдкноп е дилетант в националната политика. Той влезе във водещите вести, когато отхвърли да знае да има рецесия с дефицит на жилища на налични цени за доста израелци.

Бивш дипломат във Вашингтон, Дермър беше основна фигура в подсилване връзките на Израел с Обединените арабски емирства и Бахрейн през 2020 година в дипломатическата самодейност на администрацията на републиканците на тогавашния американски президент Доналд Тръмп. Но 51-годишният Дермър имаше по-хладни връзки с предходното ръководство на демократите, някои от които са част от администрацията на настоящия президент на Съединени американски щати Джо Байдън.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР