Представата за екзотика и красота в птичия свят обикновено се

...
Представата за екзотика и красота в птичия свят обикновено се
Коментари Харесай

Къде можем да видим фламинго?

Представата за екзотика и хубост в птичия свят нормално се свързва с фламингото, въпреки че птичките, събрали върху себе си невероятна цветна палитра, не са малко.

Фламингото обаче стопира погледа върху себе си с невероятния си розов цвят. Ятата птици в полет наподобяват на огромен розов облак.

Поразяващата панорама се добавя от изящната стойка на едрите птици. Независимо дали стоят на един крайник, или се разхождат, търсейки храна, те будят удивление със своята грациозност и хубост.

Всеки, който е виждал фотоси или картички с невероятните птици си задава въпроса къде могат да бъдат видени, къде е ареалът на разпространяването им?

Отговорът на въпроса къде живее фламингото може да бъде друг.

Най-общо казано птиците са разпределени в страните от Южна Америка, Азия, Южна Европа, Карибския басейн и някои от островите на Африка.

Ако би трябвало да бъдем по-конкретни, розовото фламинго прави своите колонии в Южна Франция, южните елементи на Испания и остров Сардиния.

То живее също в Мароко, южните елементи на Тунис и Кения. Красивата розова птица може да бъде видяна в езерата на Индия и Афганистан.

 Къде можем да забележим фламинго?

Най-красивата панорама, която може да ни даде природата, е на дребния карибски остров Аруба.

На фона на тюркоазената вода може да се следи грациозната розова приказност и това е панорама, която не се не помни в никакъв случай.

Всеки тип фламинго избира избрани географски територии. Фламинго Джеймс населява Андите, а фламингото на Яков избира Аржентина, Перу, Бразилия и Чили.

Червеното фламинго може да бъде забелязано най-често на Галапагоските острови, а дребното фламинго се е настанило трайно в Африка.

Всички птици фламинго обичат плитките места във водните басейни. Плитката вода им разрешава да ровят по дъното, с цел да се нахранят.

Птицата се настанява в местата, където има подобаваща храна за нея, богата на водорасли, където ракообразните, мекотелите и червеите са обилие и където може да си набави органичните субстанции, от които се нуждае.

Сладката вода употребяват за пиянство. Понякога облизват от перата си дъждовната вода и по този начин засищат потребността си от водни ресурси.

Все по-често красивата птица си харесва и територията на България за гнездене.

Колонии от розово фламинго могат да бъдат следени в Атанасовското езеро край Бургас.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР