Предсрочният отказ от руски петрол от Лукойл Нефтохим Бургас може

...
Предсрочният отказ от руски петрол от Лукойл Нефтохим Бургас може
Коментари Харесай

Лукойл“ се тревожи от предсрочно прекратяване на дерогацията у нас

Предсрочният отвод от съветски нефт от " Лукойл Нефтохим Бургас " може да наруши работата на петролната рафинерия в България .

Компанията " Лукойл " е направила такова изказване през вчерашния ден вечерта по отношение на желанието на болшинството от депутатите в Народното събрание на републиката да одобряват законопроект за предварително преустановяване на дерогацията, с която се употребяваме. Изявлението на " Лукойл " се цитира от ТАСС.

В него се показва, че предварителният и по-ранен отвод от износа на съветски нефт заплашва стабилността на най-голямата петролна рафинерия на Балканите и ще сътвори опасности на пазара на горива в страната. Компанията напомня и, като акцентира, че препоръчаният от депутатите 30-дневен период е " нереалистичен и не може изцяло да подсигурява естествената работа на предприятието " и надлежно запазването на постоянни цени на пазара на горива.

Дерогацията за потребление на съветски нефт за рафинерията е със период до края на 2024 година предлагането за разглеждане на прелиминарен отвод от тези доставки и преустановяване на дерогацията, макар. Съветът по сигурността към Министерски съвет организира и съвещание по тематиката.

Предложението за предварително преустановяване на дерогацията още преди лятната почивка от народни представители от ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ и Движение за права и свободи, . Повторно това направи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.
 Отказваме се от съветския петрол в края на октомври
Отказваме се от съветския петрол в края на октомври

По всяка възможност този път предлагането за отхвърли ни от импорт от съветски петрол ще мине

Шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов не открива финансово обвързващ " Лукойл " документ да си платят предплатено налога, . Плащанията на налози от " Лукойл " е в действителност едно , от март месец,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР