Предсрочните избори няма да бъдат панацея за политическата обстановка у

...
Предсрочните избори няма да бъдат панацея за политическата обстановка у
Коментари Харесай

ДБ при президента: Предсрочните избори няма да бъдат панацея

Предсрочните избори няма да бъдат панацея за политическата конюнктура у нас. Това сподели Христо Иванов от „ Демократична България " по време на консултациите при президента. С него са още Атанас Атанасов и Владислав Панев.
„ От наша позиция е доста значимо да се направи опит с първия мандат. Вие, господин Радев, очертахте рецесиите, в които се намираме и какъв брой е виновен този миг. Считаме, че Конституцията планува тези съвещания като антикризисна мярка. Целта на Конституцията постоянно е да има излъчено държавно управление. Мисля, че след толкоз предварителни избори е ясно, че това не може да бъде панацея. Продължавам да съм песимистичен, че нов избор ще ни даде магическо решение на проблемите. За нас рецесията има още един аспект и това е рецесията на политическата класа. Оказа се невероятно да се води диалог по значителните проблеми”, разясни Иванов. Той добави, че „ се надява, че консултациите сред партиите ще се случат ".
„ Българската политическа класа не знае по какъв начин да си приказва и да дефинира кое е приоритет ", безапелационен бе Иванов.
Президентът поздрави Демократична България за напъните, които поставят за правосъдната промяна.
„ При връчването на мандата на Политическа партия аз предизвестих, че в случай че не се подхващат обилни правосъдни промени, в първите 100 дни статуквото ще потърси реванш. Виждаме резултатите от забавянето на тези промени. Има крачки, само че закриването на спецсъдилищата е единствено първата крачка от този дълъг път. Вярвам, че ще продължите с тези старания и в границите на това Народно събрание ", сподели Румен Радев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР