Предсрочни парламентарни избори у нас ще има. Това заяви днес

...
Предсрочни парламентарни избори у нас ще има. Това заяви днес
Коментари Харесай

Румен Христов: Ще има предсрочни избори

Предсрочни парламентарни избори у нас ще има.

Това съобщи през днешния ден на конференция в Плевен водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, представен от Българска телеграфна агенция. Той посочи, че Съюз на демократичните сили ще разиска на собствен народен конгрес през ноември по какъв начин да се явяват на евроизборите и възможни предварителни парламентарни избори.
Основният ни конкурент е Българска социалистическа партия и едно е изрично несъмнено - няма да се коалираме с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, акцентира Христов. Смятаме като най-близка групировка до Съюз на демократичните сили партия ДСБ, разясни той. Лидерът на Съюз на демократичните сили сподели, че като партия се концентрират още от в този момент за независимо присъединяване в локалните избори, тъй като ги смятат за извънредно значими. Целта им ще бъде да имат положителни структури по места и да реализират удвоени резултати. От в този момент ще посочат свои претенденти за кметове и общински съветници, с цел да има време да станат разпознаваеми. Съюз на демократичните сили има сега четирима кметове на регионални градове, които поддържа на предходните избори, напомни Христов. Един от тях е и кметът на Плевен, който, в случай че реши да се кандидатира, Съюз на демократичните сили ще поддържа за втори мандат, посочи водачът на партията.

Евроизборите, съгласно Христов, са доста тежки и към този момент Съюз на демократичните сили няма решение по какъв начин ще взе участие в тях, само че не е реалистично да взе участие независимо. Христов съобщи още, че поддържат ГЕРБ в дейностите им за влизане на България в Еврозоната. Националният изпълнителен съвет на Съюз на демократичните сили през днешния ден за първи път има изнесено съвещание в Плевен. По-късно Румен Христов има среща с кмета на Плевен Георг Спартански.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР