Предсрочни избори няма да бъдат прецедент, но в тази ситуация

...
Предсрочни избори няма да бъдат прецедент, но в тази ситуация
Коментари Харесай

Йотова постави задачи на премиера, не искала отново сценария Орешарски

" Предсрочни избори няма да бъдат казус, само че в тази обстановка България няма потребност от това ", съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по отношение на настоящата политическа конюнктура.

Според нея пред министър-председателя Кирил Петков има две значими задания: да отбрани актуализацията на бюджета и да бъде задоволително безапелационен, в случай че се стигне до показване на нова формула за държавното управление. Йотова не изключи и вид за сформиране на плаващо болшинство.

„ Аз съм огромен съперник на това народните представители да станат бройки. Всеки един от тях идва със личните си позиции. Да ги преместваме като килограми и грамчета от едното място на другото ми се коства задоволително обидно и унизително. Ние към този момент преживяхме една такава обстановка, бих споделила - много тежка, по времето на държавното управление на Орешарски. Не считам, че България има интерес да се връщаме към това. Има доста страни, в които предварителните избори са решение, само че за жалост ние не сме в обстановка, в която можем да си го позволим”, разяснява вицепрезидентът.

Според нея Петков може да успее, в случай че предлага мощни решения и търси болшинство в името на България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР