Предсказването на технологичните тенденции е предизвикателна задача. Особено след година,

...
Предсказването на технологичните тенденции е предизвикателна задача. Особено след година,
Коментари Харесай

Ето технологичните тенденции в дигиталната инфраструктура през 2021

Предсказването на софтуерните трендове е предизвикателна задача. Особено след година, по време на която светът се прекатурна по метод, който никой не можеше да планува.

През 2020 година, която беше всичко, само че не и типична, събитията форсираха цифровата промяна, равняваща се на години, единствено за няколко месеца, разяснява в блог публикация Джъстин Дъстзаде, основен механически шеф на Equinix. Това имаше надълбоко и трайно влияние върху метода, по който живеем и работим.

Covid-19 форсира дигитализацията на всеки бизнес във всяка сфера на активност. Също по този начин той акцентира и сериозната роля на цифровата инфраструктура и технологиите в обезпечаването на достъп на бизнеса. Технологичните специалисти в Equinix се събраха, с цел да обсъдят най-големите софтуерни прогнози и трендове в цифровата инфраструктура за идната година, а и отсега нататък.

Ето каква е тяхната прогноза:

Инфраструктурата, построена за облачни решения, ще бъде преобладаваща

Не е загадка, че обичайна инфраструктура не е била основана, с цел да дава отговор на условията на цифровия бизнес през днешния ден. Все повече цифровият бизнес се задвижва от модерни софтуерни стакове и необятната приложимост на облачни технологии с отворен код. Реално еквивалентът на години дигитална трансформация се случи за няколко месеца, а тази наклонност ще се форсира даже повече.

IDC предвижда, че „ до края на 2021 година, въз основа на научените уроци, 80% от фирмите ще са въвели механизъм за преход към инфраструктура и приложения, ориентирани към облачните решения, два пъти по-бързо, в сравнение с преди пандемията ”.

Парадигмата за цифровата (Edge) среда преди всичко ще укрепи нововъведенията

Според изтъкнатите анализатори на Gartner Ник Джоунс и Дейвид Сийрли, „ до 2023 година над 50% от данните, генерирани от бизнеса, ще бъдат създавани и обработвани отвън центровете за данни или облака, което е растеж по отношение на едвам 10% през 2018 година ”.

В свят, който от ден на ден живее и работи в Edge среда, изчисленията не престават да се изместват от централизираните центрове за данни с невиждана скорост към дистрибутираната взаимосвързана инфраструктура, позиционирана в Edge среда наоколо до източниците за основаване на данни и ползване.

 Ето софтуерните трендове в цифровата инфраструктура през 2021

През 2021 година ще забележим непрестанен подтик във внедрявания в цифровата среда и вълна от софтуерни нововъведения в целия инфраструктурен стак, с цел да се оправи с нарасналата трудност на надеждно скалиране и оркестриране на дистрибутирана инфраструктура в Edge среда.

5G ще бъде задвижен от оптимално ситуирана в Edge средата инфраструктура

5G е голяма софтуерна повратна точка. С течение на времето 5G ще стане за безжичната връзка това, което бе широколентовият достъп за кабелната връзка. През 2021 година фирмите към този момент вземат поради 5G при обмисляне на внедряването на инфраструктура.

Високопроизводителните 5G благоприятни условия изискват физическа инфраструктура, която оптимално доближава Edge средата. Като мрежова технология за достъп, 5G ще обезпечи по-широко покритие на зоната, по-голяма надеждност, по-висок потенциал на връзката и усъвършенствана сигурност.

Днес почти 80% от популацията на градските зони на Съединени американски щати може да бъде обвързвано с центрове за данни на Equinix в границите на 10-милисекундно време от мрежата. Тези кампуси с макро-Edge центрове за данни имат взаимосвързаност с обществени облаци, снабдители на мрежи, снабдители на наличие и други компании.

AI ще се дистрибутира и насочи към Edge среда

Изкуственият разсъдък сигурно не е нова идея, само че с напредъка както в машинното, по този начин и в дълбокото образование, AI е подготвен да трансформира на практика всяка промишленост, тъкмо както електричеството преди към 100 години. Според IDC, до 2022 година 80% от организациите, които минават към хибриден бизнес модел, ще похарчат четири пъти повече за инфраструктура с задействан AI и предпазена Edge инфраструктура, с цел да си обезпечат еластичност и информация в действително време.

През 2021 година ще забележим ускорено движение на внедряване на изкуствен интелект в Edge среда както за AI образование, по този начин и за изводи, дружно с усъвършенствани благоприятни условия на услуги за автоматизация на разрастване на инфраструктурата и оркестровка на хибридни мултиоблачни AI среди.

Центровете за данни още повече ще се насочат  към основаване на позитивна смяна

Със задълбочаване на световната климатична рецесия, водещите организации изместват задачите на корпоративната резистентност от отбягване на отрицателно влияние към основаване на позитивни промени. Най-малкото фирмите създават тактики, съобразени с задачите на Парижкото съглашение и признават незабавната нужда от декарбонизация на международните стопански системи.

IDC предвижда, че „ до 2025 година 90% от фирмите от G2000 ще създадат наложителни материалите за многократна приложимост във веригите за доставки на ИТ хардуер, и ще възложат цели за неутрален въглерод за обектите на доставчиците, както и по-ниска приложимост на сила като предпоставки за осъществяване на бизнес ”.

През 2021 година цифровата стопанска система ще продължава да се уголемява и форсира, поставяйки центровете за данни на основна позиция, с отговорност да подтикват позитивно влияние върху околната среда. Ще забележим придвижване към първите огромни планове за центрове за данни с позитивно влияние върху околната среда.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР