Председателят на ВКС Лозан Панов Лозан Панов е роден на

...
Председателят на ВКС Лозан Панов Лозан Панов е роден на
Коментари Харесай

Правителството е поискало от ЕК да направи анализ на съдилищата у нас

Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 година в София. Завършва висшето си... към профила удостовери думите на основния прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила, че държавното управление е поискало от Европейската комисия да се направи разбор на структурата на съдилищата у нас.

По време на днешния пленум на Висш съдебен съвет Цацаров съобщи, че има неофициална информация, че държавното управление е направило такова искане към Службата за поддръжка на структурните промени към Европейска комисия. Той беше внесъл в дневния ред на съвета предложение да се изиска от Европейска комисия систематичен и функционален разбор на съдилищата и модела на следствие у нас, само че отдръпна точката си.

"Преди една седмица получих писмо, че е поискано от Службата за структурните промени към Европейска комисия да се направи разбор за структурата на съдилищата в страната ", съобщи Панов пред публицисти. Председателят на Върховен касационен съд разяснява, че за него това е изненада, като добави, че от писмото не излиза наяве какъв ще бъде тъкмо предметът на разбора. Панов изясни, че в понеделник се е провела среща сред него, ръководителя на Върховен административен съд - Георги Колев Георги Колев е приключил Висшия институт на Министерство на вътрешните работи през 1991 година Бил е стажант... към профила и зам.-министър на правораздаването, на която се е разискало каква инспекция да бъде поискана и в каква сфера да бъде. Във вторник е извършена среща по тематиката и с един от европейските специалисти. Според арбитър номер едно е необичайно, че държавното управление желае такава инспекция, а питат ръководителите на висшите съдилища да кажат в кои браншове да се реализира тя.

Помощ постоянно би била потребна, само че по-скоро това ми наподобява на политически ход, съобщи Лозан Панов. По думите му, дейностите на държавното управление наподобяват на опит да се обезпечи буферен интервал от време, през който да има успокоение на политическо и друго равнище по време на европредседателството. Той означи, че подобен разбор ще отнеме една година, а по-късно по сходство на отчета за прокуратурата, могат да минат месеци преди да се стартира професионален спор по изводите от него.

Съдия номер едно изясни, че сходен разбор ще съставлява голям размер от работа. Той изясни, че Службата за поддръжка на структурните промени сега изследва отправеното искане и може да откаже да проучва съдилищата ни. Панов сподели още, че до 20 август би трябвало да се уточни предметът на този разбор, като Министерството на правораздаването би трябвало да изведе още и какъв обсег да има той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР