Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов днес предава

...
Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов днес предава
Коментари Харесай

Лозан Панов - Съдия №1 Разединител

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов през днешния ден предава поста на своята досегашна заместничка Галина Захарова. Магистратите не на смешка споделят, че си потегля №1 Разединител, с цел да пристигна №1 Обединител, доколкото към кандидатурата на Захарова се сплотиха единомислещо първо съдиите от Върховен касационен съд, а след това и всички от Пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Във вторник в Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет Панов не съумя да вземе даже минимално нужните му осем гласа, с цел да се върне като редови във Върховния административен съд. Колегите му бяха учудени за какво не желае да остане във Върховен касационен съд, откакто в последните седем години го е докарал до настоящето му състояние.
свързани новини11636на 09.02.202210021на 08.02.2022
Чак в сряда, на изключително съвещание, отново на косъм, осем от сътрудниците му гласоподаваха да бъде преназначен за във Върховен административен съд от петък - 11 февруари.

Но няма какво да мислим за кариерата му - явно Панов ще се пенсионира като арбитър, ще си вземе вкупом 20 заплати, с цел да си купи следващия неподвижен парцел, тъй като за хора като него и Бойко Рашков, представящи се за духовно извисени борци за истина и независимост, наподобява няма нищо по-важно от материалностите, добити на допустимо най-ниски цени за квадратния метър, написа в собствен материал " Труд ".

И той, и Рашков, и техните интелектуални водачи като Иво Прокопиев и Христо Иванов спадат към онази интелигенция, която преди 100 години вижда у нас писателят Ърнест Хемингуей, създател на това изречение: “Под интелигенция в България се схващат хора, които считат, че са чели задоволително и повече могат и да не бъдат честни”.

Драмата на тази порода интелигенти в днешно време е, че те би трябвало непрестанно да се изкарват жертви на режима, да се оплакват по света и у нас, че пъшкат под безчовечен напън, че се борят със системата, репресирани са от нея и не могат да осъществят смелите си хрумвания за промяна. Пред публиката на техните спектакли умират в пъклен страдания на сцената, а когато се падне завесата стават, отупват се от прахта и се прибират у дома да си пият ракията или да си гледат доматите в парника. Смешни са, тъй като нито някой им е спрял заплатите и бонусите, нито са им конфискували парцелите, не са пратени в заточение в чужбина, нито на кариерите в Скравена, нито на лагер в Белене.

Тези герои с днешна дата търсят във всеки инакомислещ злодея, против който да се борят. А като го няма, сами го основават - назовават го Задкулисие, Статукво... Демонизират цели институции, медии и хората, работещи в тях, единствено тъй като не споделят възгледите им или иронизират страдалческите им пози.

И тъкмо през днешния ден, когато Рашков се намира в Министерство на вътрешните работи, Прокопиев наднича иззад отворената врата на “Продължаваме Промяната”, Христо Иванов седи в Народното събрание, то Лозан Панов би трябвало да излезе от правосъдната власт. Неговата задача на политик и измежду магистратите, изпълнявана 7 години, завършва.

Още през първата година от мандата му - през 2016 година, името на Лозан Панов се спряга за претендент за президент на “умните и красивите” в разискванията на кръга “Арго” (така се нарекла някаква затворена група драскачи във Facebook - б.а.), чиито идеолог Иво Прокопиев прокламира основаването на един “хибриден гражданско-политически субект”, който не е нито ляв, нито десен, а има за цел да докопа властта - законодателна, изпълнителна, правосъдна.

Оттогава до през днешния ден Панов е техният водач в правосъдната власт и всички кавги, които провокира - от заяжданията на дребно с сътрудниците си съдии и с основните прокурори Сотир Цацаров и Иван Гешев до снимането на клип за прослава на марихуаната в Съдебната палата, са подчинени на отреденото му хибридно гражданско-политическо наличие.

И в случай че през 2016 година “Арго”-навтите издигат за кандидат-президент Трайчо Трайков, с цел да получи 5,26% от гласовете, през 2021 година техният претендент е Лозан Панов. Резултатът му на първия тур е 3,68% и го подрежда на четвърто място.

През цялото време на президентската му акцията, за която си беше взел отпуск като арбитър, Панов нападаше и Радев, и Герджиков, и Борисов (макар да не участваше в изборите), мотото му бе: “На страната на истината”, представяше се като претендентът, който от 7 години пази да не угасне мъждукащите свещички в храма на Темида.

А истината е, че на народа му писна от политикани в съда, в полицията, в армията, в медиите и даже от политикани в държавното управление. От тях чакаме да правят работа, а не да дрънкат врели-некипели. Този сапунен сериал в България го гледаме от десетилетия, той е с повече сезони от “Докато свят светува”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР