Председателят на Върховния административен съд /ВАС/ Георги Чолаков Георги Чолаков

...
Председателят на Върховния административен съд /ВАС/ Георги Чолаков Георги Чолаков
Коментари Харесай

ВАС разпореди мерки за преодоляване на забавянията по дела за уволнения на държавни служители, полицаи и военни

Председателят на Върховния административен съд /ВАС/ Георги Чолаков Георги Чолаков е ръководител на Върховния административен съд, определен с... към профила разпореди ограничения за превъзмогване на забавянето по каузи за преустановяване на служебни правни отношения или уволнения на държавни чиновници, служители на реда и военни, оповестиха от пресцентъра на съда.

Върховният административен съд ще прегледа и завърши до 30 юни т.г. общо 163 забавени каузи посредством пренасрочването им в изключителни съвещания или като спомагателни каузи в постоянни съвещания, се показва в известието. "Мярката се подхваща за да се преодолее забавянето, защото делата, формирани предходната година, в началото са били планувани за разглеждане с най-далечна дата средата на 2019 година ", е споделил ръководителят на Върховен административен съд Георги Чолаков.

Върховният административен съд вкарва и ограничения за насрочване в рационални периоди и превъзмогване на забавянето на каузи по Закона за убежището и бежанците. 146 каузи за приемане на статут, заведени от бежанци до края на 2017 година, ще бъдат преразпределени за разглеждане при спомагателна натовареност на съдиите от Върховен административен съд. Срокът е до 30 юни т.г. В тези периоди ще бъдат обсъждани и каузи за отчуждавания на парцели и елементи от парцели по Закона за държавната благосъстоятелност. Жалбите касаят построяването на автомагистрали и пътища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР