Председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова съобщи, че

...
Председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова съобщи, че
Коментари Харесай

Избирателната комисия е отстранила несъответствията между протоколите и резултатите

Председателят на Централната изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова заяви, че всички несъответствия сред изборните протоколи и оповестените резултати от вота на 2 април са поправени, като последните не са изменени.

На 7 април стана известно, че в протоколите с резултатите от секциите.
Грешките са позволени в 2757 протокола. Секциите в страната и чужбина са общо над 12 хиляди, което значи, че 22% от протоколите (един от всеки пет) са сбъркани при първите стадии от отчитането на вота.

В понеделник (10 април), че общият резултат на неточностите в протоколите не е подобен, че да промени резултатите от изборите даже с един мандат.

" Проблемът го има, защото дребни промени в отчитането на резултатите могат да доведат до разбъркване на мандатите в границите на една и съща партия. Ако мандатът за една партия бъде трансфериран, условно казано, от Хасково в Благоевград или противоположното, това ще засегне персоналните ползи на претендентите ", сподели
Томов.

Камелия Нейкова добави, че Изборният кодекс не дава опция на ЦИК да реши за ново преброяване на бюлетини от секции.

" Разбира се, това може да стане в границите на едно произвеждане вероятно по оборване на изборните резултати, само че пред ЦИК законът не позволява такова ", сподели Нейкова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР