Председателят на Централната избирателна комисия г-жа Ивилина Алексиева-Робинсън получи от

...
Председателят на Централната избирателна комисия г-жа Ивилина Алексиева-Робинсън получи от
Коментари Харесай

ЦИК спечели награда на 15-ия международен изборен симпозиум

Председателят на Централната изборна комисия госпожа Ивилина Алексиева-Робинсън получи от името на ЦИК-България премия в категория „ Ангажираност на жителите “ на Международните изборни награди 2017 година Това стана в границите на 15-ия интернационален избирателен симпозиум, състоял се в интервала 4-6 декември 2017 година в Йордания.

Международните изборни награди се връчват обичайно на лица и организации за извънреден принос към демократизация на изборните процеси.

Симпозиумът се провежда от Международния център за парламентарни проучвания (ICPS) в партньорство с Независима изборна комисия на Йордания и в съдействие с Европейския център за изборна поддръжка (ECES).

Наградата е самопризнание от интернационалната изборна общественост за работата на ЦИК и нейния принос към демократичния развой и връзка с гражданското общество.

ЦИК на Република България бе номинирана от цивилен организации и оценена от 7-членна комисия по награждаване от интернационално одобрени изборни специалисти, измежду които доктор Майкъл Брутер, изпълнителен шеф Международен център за изборна логика на психиката (ICEP), Пиер Гарон, шеф на Секретариат за избори и референдуми на Венецианската комисия, Бил Суийни, президент и изпълнителен шеф на IFES-САЩ и други

15-ият интернационален симпозиум събра представители на демократичната изборна общественост, органи за ръководство на избори, интернационалните организации и специалисти от целия свят.

В рамките на трите дни се организираха серия от интерактивни презентации, семинари, кръгли маси и се показаха най-хубавите изборни практики, нови технологии, принадлежности и реформаторски тактики, които се ползват в другите страни и райони.

Международният център за парламентарни проучвания (ICPS) е основан, с цел да предизвиква ефикасното създаване и използване на политики и положителното ръководство посредством по-добро взаимоотношение сред парламентите, държавните управления и други заинтригувани страни в обществото.

Центърът провежда редица обучителни стратегии, конференции и политически полемики и обезпечава конгрес за разискване на политики, работа в мрежа и продан на практики.

Международният център за парламентарни проучвания е изследователска институция на мрежата на Организация на обединените нации за социална администрация (UNPAN) и работи в партньорство с Програмата на Организация на обединените нации за развиване (ПРООН) и Асоциацията на европейските изборни длъжностни лица (ACEEEO), както и с други интернационалните организации. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР