Председателят на Суверенния съвет на Судан Абдел Фатах ал-Бурхан обяви

...
Председателят на Суверенния съвет на Судан Абдел Фатах ал-Бурхан обяви
Коментари Харесай

В Судан няма интернет, а пътищата са блокирани след военен преврат ВИДЕО

Председателят на Суверенния съвет на Судан Абдел Фатах ал-Бурхан разгласи изключително състояние в страната и разпусна управляващите, ръководещи демократичния преход в Африканаската страна.

Той разгласи съставянето на ново държавно управление, откакто тази заран бойци задържаха членове на настоящия кабинет и водачи на политически обединения.

В свое телевизионно послание към нацията военачалник Абдел Фатах ал-Бурхан съобщи:

" За да поправяме хода на революцията, взехме решение да обявим изключително състояние в цялата страна, да разпуснем преходния върховен съвет и кабинета ".

Изявлението бе направено в миг, когато в столицата Хартум избухнаха конфликти, а бойци стреляха с бойни патрони по хора, излезли на улицата, с цел да стачкуват против завземането на властта, оповестяват европейските медии.

" Насилието беше концентрирано най-вече пред щаба на армията в столицата, часове откакто бойци задържаха министър-председателя Абдала Хамдок, министрите в неговото държавно управление и цивилни членове на ръководещия съвет на Судан ", заяви министерството на информацията.

Рано сутринта интернет услугите в цялата страна бяха прекратени, а основните пътища и мостове в Хартум бяха затворени, преди бойците да нахлуят в централата на суданската държавна телевизия.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР