Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заедно с общинския

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заедно с общинския
Коментари Харесай

Започва кампания в столичните училища за ранно разпознаване на гръбначните изкривявания

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев дружно с общинския консултант Диян Стаматов и Петър Петров от Сдружение на Шрот терапевтите в България сложиха началото на акцията за ранна диагностика на сколиоза при подрастващите, оповестиха от пресцентъра на общината.

В идващите три месеца 400 учители по физическо от 200 учебни заведения в София ще бъдат осведомени по какъв начин да разпознават гръбначните изкривявания при децата. В образованието ще вземат участие лекари от столичните лечебни заведения и терапевти. Целта на програмата е възпитателите да могат бързо да алармират на родителите, с цел да подхващат ограничения по промяна на тези изкривявания.

Председателят на градския парламент Георги Георгиев разяснява, че казусът е извънредно сериозен:

„ Нашата задача е да улесним родителите, с цел да могат да вземат навременни ограничения за здравето на своите деца. Искам да благодаря на българските учители, които ще вземат участие в акцията за предварителна защита на гръбначни увреждания при учениците. Децата са нашето бъдеще и надлежно най-важните, за които би трябвало да се грижим в сегашното ".

Петър Петров от Сдружението разяснява, че още от началния курс на образование би трябвало да се обръща внимание на гръбначните изкривявания и неправилната стойка при учениците, които за жалост след коронавирус пандемията доста са се нараснали.

„ Най-важно е да се вземат съответни ограничения в точния момент и да има повече терапевти, които да се занимават с преодоляване на казуса ", добави Петров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР