Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев определи свалянето на

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев определи свалянето на
Коментари Харесай

Свалянето на украинско знаме: Трагикомедия Трима депутати и една вишка

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев дефинира свалянето на украинското знаме от фасадата на СОС от страна на деятели на " Възраждане " като трагикомедия " Трима депутати и една вишка ".

" Ако не беше толкоз тъжно това, което се случва, щеше да е повече смешно ", разяснява Георгиев. Той изясни, че всичко е станало, до момента в който защитата на Столична община е опитвал да си свърши работата - служителят на реда е снемал самоличността на единия от участниците. Обяснено му е, че индивидът е народен представител, има имунитет и не би трябвало да му се пречи.

" Говорим за хулиганско държание на народни представители , които се подготвили тази провокация, явно търсейки известност , която, за жалост, и получиха ", изясни Георги Георгиев пред БиТиВи.

Според него не става въпрос просто за събаряне на знаме, което е сложено с решение на СОС в израз с знак на взаимност с украинския народ, а за посягане върху обществена институция от хора , които " получават немалки заплати, с цел да коват закони, а те се занимават с такива нелепости.

Припомняме, че за акцията заяви в профила си във фейсбук водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, който даде обещание, сгъвайки сваленето знаме, то да бъде изпратено невредимо на посолството на Украйна у нас.
 Активисти на Възраждане наеха вишка и смъкнаха украинското знаме от Следствен отдел към окръжна прокуратура Обновена
Активисти на Възраждане наеха вишка и смъкнаха украинското знаме от Следствен отдел към окръжна прокуратура

От партията обявиха, че мястото на което и да е непознато знаме е в посолство или консулство

Запитан какво ще се случи в София след спрените доставки на газ - ще спре ли топлата вода, ще има ли задоволително градски превоз, Георгиев съобщи, че по предписание на кмета на София Йорданка Фандъкова е основан спешен проект, който отразява наличностите и планува съответни стъпки.

Проведено е изключително съвещание на СОС, на което е изслушано управлението на " Топлофикация ". Ако са правилни изказванията от страна на страната, че до края на май месец са обезпечени доставките, значи няма да има проблем с топлата вода.

Стои обаче отворен въпросът от 1 юни , посочи Георгиев.

Той призна, че има заплаха градският превоз да бъде разводнен . Доставките и там са обезпечени до края на май месец, а рискът е на половина да намалеят рейсовете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР