Председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов е подал оставка,

...
Председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов е подал оставка,
Коментари Харесай

Председателят на СГС изненадващо подаде оставка

Председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов е подал оставка, научи bTV.

Няма каквато и да е публична информация за претекстовете му. Неофициално също няма мнения – магистрати и правосъдни кадровици са сюрпризирани от решението му. Информацията обаче беше доказана и от източници на Българска телеграфна агенция.

Освен него се отдръпва и началникът на комерсиалното поделение Радостина Данаилова.

Днес двете оставки са пристигнали по пощата във Висш съдебен съвет с пощенско клеймо от 12 септември. Не е ясно дали двамата се отдръпват от системата или от заеманите управителни постове.

Двамата са настояли да бъдат освободени от Висшия правосъден съвет от 2 октомври – последният ден от мандата на актуалното държавно управление на правосъдната власт у нас.

Калоян Топалов оглави основния за ред каузи с огромен веществен или публичен интерес съд след скандалното освобождение на Владимира Янева към аферата „ Червеи”. Той беше непрестанно нападнат от избрани медийни кръгове, като в това време се оплака, че прокуратурата затруднява с инспекциите си работата на съда.

След седмица у нас идва задача на Европейска комисия, която ще приготви идващия евродоклад за напредъка в правораздаването и битката с корупцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР