Председателят на секционната комисия в сливенското село Горно Александрово е

...
Председателят на секционната комисия в сливенското село Горно Александрово е
Коментари Харесай

Председател на СИК в сливенското с. Горно Александрово е задържан за 72 часа

Председателят на секционната комисия в сливенското село Горно Александрово е арестуван за 72 часа, съобщи Българска национална телевизия. Той е упрекнат за манипулиране на изборните резултати на първия тур на локалните избори предходната неделя. Днес в селото гласоподават за кмет на община, а ръководителят на секционната комисия е заменен.

Видеозаснемането от секцията в село Горно Александрово демонстрира по какъв начин ръководителят на комисията написа върху бюлетините. Той е брат на досегашния кмет на селото, който е определен за нов мандат на изборите предходната неделя. В края на изборния ден в урната са открити 3 невалидни бюлетини, с подложен знак отвън квадратчето. Две от тях са за сегашния кмет. И макар че комисията ги афишира за недействителни, в протокола те са маркирани като постоянни.

" Гледам гласовете за претендента, прословутия претендент, са с 2 повече. Председателят написа протокола, а кметът диктува. Фактически те са двама братя. И още оттогава са в спор на ползи... кмета беше в СИК, съвсем от самото начало дори вземаше отношение по някои въпроси, които не са негова работа ", споделя Димитър Желев, член на СИК.

Други членове на комисията отхвърлят присъединяване в операцията.

" Някои, които са създали някаква корист могат да си дават отговор... Не съм видял нищо и то си проличава на записа ", изясни Ангел Ангелов, член на СИК.

Според определения към този момент за кмет на селото Петър Костадинов офанзивата против него и фамилията му е поради отвод да окаже напън върху хората да гласоподават за избран претендент за общински консултант. По телефона той отхвърли брат му да е подправял бюлетините.

" Естествено, че не е манипулирал бюлетините, а и няма и нужда от това. Хората, които са дали своят вот в моя изгода, са в пъти повече от тези на съперниците - събрани техните гласове и на двамата вършат по-малко от самите мои гласове ", изясни по телефона Петър Костадинов.

Очаква се прокуратурата да изиска непрекъснат арест за арестувания 39-годишен ръководител на секционната комисия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР