Председателят на СДС Румен Христов отчете като добри резултатите от

...
Председателят на СДС Румен Христов отчете като добри резултатите от
Коментари Харесай

СДС доволни от резултата, но не спестиха критики срещу Демократична България

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов регистрира като положителни резултатите от локалните избори, защото десницата е победила, а картата на България е синя.

На конференция водачът заключи, че от Съюз на демократичните сили имат 193 общински съветника и 10 общински кмета. Във Видин и Монтана имат победа, както и в Кюстендил и Плевен, където спечелилите претенденти са било подкрепени от Съюз на демократичните сили.

" Това, което постигнахме като Съюз на демократичните сили, е един добър резултат. Доволни сме, десницата победи. Картата на България е синя. Големият сътрудник, ГЕРБ, направиха доста добър резултат, само че поддръжката на Съюз на демократичните сили беше решаваща в доста общини, както и в София за Йорданка Фандъкова, която заслужава да бъде кмет още един мандат ", акцентира Румен Христов.

" За нас Българска социалистическа партия не е опция нито в София, нито в България. Българска социалистическа партия остана една непроменена комунистическа групировка, която не заслужава да ръководи България, която даде образец, че води страната до рецесии. Нямахме никакво съмнение кого поддържаме, там където нямахме наши претенденти ", подлага на критика той своите червени съперници.

Главният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров също настоя, че поддръжката на Съюз на демократичните сили е била основна за успеха на Фандъкова в София, като пресметна, че партията е съдействала с 25 000 гласа.-->

От Съюз на демократичните сили насочиха и рецензии към " Демократична България " поради апела им да гласоподават техните симпатизанти за Мая Манолова.

" Искам да благодаря на всички членове от ДСБ, които не демонстрираха партийния нарцисизъм да гласоподават по призванието на техните водачи за Мая Манолова, а гласоподаваха дясно. В момента ДСБ не е нито дясна, нито консервативна. Тя изневери на своя създадетел Иван Костов. Но старите членове не се поддадоха на провокацията, като проф. Вили Лилков, Стоил Яков и други... Нашите порти за тях са отворени постоянно ", акцентира Лазаров.

" Това бяха сложни избори в София, тъй като всички се сплотиха против нас. В себе си тая голямо оскърбление от позицията на хората, с които сме работили в годините обратно, от това на втори тур отявлено да гласоподават за Манолова. Това е тежка засегнатост и те би трябвало съществено да премислят своето позициониране в политиката. Както споделих персонално в региона, който завоювах, водиха грозна и арогантна акция ", разяснява и зам.-председателят на Съюз на демократичните сили Теодор Петков, който беше определен за кмет на регион " Витоша " в столицата.

" Това беше нахален и доста лицемерен опит да бъде взета властта в София въз основата на двуличие и подстрекателство и на извънредно неприятната роля, която изигра част от " Демократична България ". Всички видяхте един самобитен скрит план - техните претенденти станаха районни кметове благодарение на гласовете на Българска социалистическа партия. Това е извънредно изменничество към същинските десни хора, които въпреки всичко се активизираха ", подлага на критика и ръководителят на софийската организация Антон Койчев, който е определен и за общински консултант.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР