Председателят на СДС коментира какво би станало, ако имаме президентска

...
Председателят на СДС коментира какво би станало, ако имаме президентска
Коментари Харесай

Румен Христов: Президентска република е най-лошият вариант, хората ще ни накажат при нови избори

Председателят на Съюз на демократичните сили разяснява какво би станало, в случай че имаме президентска република: 

" Ако " Продължаваме промяната " продължава да твърди, че няма да управляваме дружно, това значи, че отиваме на избори. Или те биха могли в последния миг да изберат различен съдружен сътрудник. Математиката в този парламент демонстрира, че без една от трите обединения - ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " не може да се съберат нужните 121 гласа. Ние декларирахме още първоначално, че най-хубавият вид е основаване на държавно управление на евроатлантическото болшинство. То е допустимо, само че би трябвало да седнем да откроим политиките, зад които застават всички обединения ", съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов в ефира на " България заран ", предава

По думите му тези 16 политика на " Продължаваме промяната " са прегледани от ГЕРБ-СДС и първите 12 са положителни, пожелателни и биха се харесали на всеки, само че като се стигне до 13-а точка, която приказва за бюджетния недостиг, тези разноски няма по какъв начин да се покрият. 

" Парламентът е фрагментиран, само че в политиката би трябвало да се приказва, да има срещи, разисквания и да се търсят допирни точки. Вариантите са три - държавно управление с първата политическа групировка, с втората и трета политическа групировка, препоръчана от президента. По Конституция ние не можем да влияем на президента коя политическа партия да избере. При държавното управление на малцинството на тези, които ръководят, е доста мъчно, само че тези, които го поддържат, са с доста мощно влияние върху дейностите му. Във всеки един миг могат да го смъкват ", посочи Христов пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че те са противовес на Българска социалистическа партия. 

" През всичките тези години имаме разногласия. Те виждат ръководството на България по левия метод, с множеството харчене, а ние назад. Това не значи, че по някои тематики не можем да имаме единодушия, само че е мъчно ", добави ръководителят на Съюз на демократичните сили. 

" Време е обаче за превъзмогване на егото, тъй като в случай че отидем през пролетта на избори, ще бъдем осъдени всички. Българските жители желаят сигурност. Имаме тежката задача да преодолеем разликите и да намерим общото развиване. Ние сме доброжелателни още през цялото време и направихме много взаимни отстъпки. Ако желаят да трансформират визията, по която работи ГЕРБ, това може да стане единствено в случай че работим дружно ", разяснява Румен Христов. 

Депутатът е изрично срещу президентската република. 

" Бил съм 5 години основен секретар на администрацията на Петър Стоянов. Познавам институцията. Президентска република е най-лошият вид за една млада народна власт като България. Оставам с възприятието, че се работи да няма държавно управление в България, а да има длъжностен кабинет ", сподели гостът. 

Румен Христов приключи с думите, че доста му се желае да гледа към държавно управление, само че по-скоро се задават избори. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР