Председателят на сдружение Български туристически съюз Венцислав Венев няма никакво

...
Председателят на сдружение Български туристически съюз Венцислав Венев няма никакво
Коментари Харесай

БТС: Правят се опити за приватизация на хижи

Председателят на съдружие " Български туристически съюз " Венцислав Венев няма никакво желание да подава оставка, както и да се отхвърля от политиката, за която към този момент е упрекнат.

На напоителна конференция в Българска телеграфна агенция Венев увери, че работи напълно в полза на българския екскурзиант, а нападките против него и част от управлението на съюза идват от хора, които " в никакъв случай в живота си не са виждали раница ". С лирични отклонения за хубави гледки, планинарски дух и работа в ползу роду, Венцислав Венев съобщи, че в никакъв случай не е нарушавал и прескачал решенията на УС и дейности напълно по закон. От друга страна обаче упреква точно критиците си за основаното напрежение към хижа " Христо Смирненски " .

Самият той не отхвърли, че е ходил в хижата, само че било " безусловно безсрамие " да бъдат наричани мутри. Отрича и да има желание да отдава хижа " Христо Смирненски " на майка си - мотив за това било, че тя е стара жена, която си гледа домати на село и върви с приятелки на туристически походи. Той отбрани екипа си и съобщи, че хората към него не са бюрократи, книжни или офисни мишки, а хора, които работят на терен и познават планината. Той настоя да има опция хижата да се отдава чартърен, само че единствено с разрешението на БТС. Той увери още, че за хижа " Христо Смирненски " са спазени всички процедури и БТС са правили опити да подпишат контракт за хижата, само че те са отказвали. Размерът за наем на хижата е 700 лева Според Венев неоспорим притежател на хижата е БТС. Стопаните подписват един контракт с Търговско дружество " Юндола ", който е утвърден от БТС. След това обаче се подписва втори, само че с друга компания и Търговско дружество " Юндола ", който не е утвърден и с този втори контракт, БТС са " заобиколени ".
 Скандал за хижа
Скандал за хижа " Христо Смирненски ", наследници настояват, че са изгонени

БТС настояват, че всичко е законно и се отваря конкурс за нов собственик

Според Венев се прави опит за " поредна приватизация на хижа ". Ако една хижа няма контракт с БТС минава период и след този избран период хората, тези, които я стопанисват, си издават нотариален акт и трансформират хижите в хотели или заведения за хранене, имало и мандри. Над 60 обекта са откраднати за последните 20 години, над 300 обекта са открадни за последните 30 години . БТС ще се опълчи на разграбването на хижите, каза още Венцислав Венев.

Той е отчаян, че една много огромна част от УС на сдружението са подведени. Атаката против Венев идвала от човек, който по думите му в никакъв случай не е виждал раница . Макар и да отхвърли да уточни съответно име, с цел да се защищити от искове, по думите на Венев името му стартира с писмен знак Р, а в хода на конференция стана ясно, че засяга Румен Драганов .

Без поддръжката на страната обаче няма късмет БТС да осъществят напъните си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР