Председателят на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент)

...
Председателят на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент)
Коментари Харесай

Русия предупреди: Северна Корея не иска едностранно ядрено разоръжаване

Председателят на Съвета на федерацията (горната камара на съветския парламент) Валентина Матвиенко разгласи, че вождът на Северна Корея Ким Чен-ун е дал да се разбере, че страната му няма да предприеме едностранни стъпки към нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров, оповестява РИА " Новости ".

" Те чакат реципрочни, синхронизирани стъпки (от Съединени американски щати ), в това число, както се чака, и облекчение на глобите , което към момента не се случва, тъй че те не престават да договарят и поддържат връзка ", посочи Матвиенко след завръщането си от посещаване в Северна Корея.

 Путин предложения Ким Чен-ун да посети Москва
Путин предложения Ким Чен-ун да посети Москва

Преди дни Ким удостовери готовността си да посети Русия

Тя добавила обаче, че Пхенян упорства за договаряния на основата на взаимното почитание с двете страни, подготвени за взаимни стъпки за разрешаване на спора.

Матвиенко акцентира, че желанията на Ким Чен-ун за нуклеарно разоръжаване са " твърди " и че има желание " да се придвижи към разговор с Южна Корея ".

" Той беседва в детайли за идната среща с президента на Южна Корея, за междукорейските договаряния и чака те да отбележат прогрес, те имат проекти за рационализация, свързване на автомагистрали и железопътни линии ", добави Валентина Матвиенко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР