Председателят на парламентарната комисия по здравеопазване проф. Костадин Ангелов сигнализира

...
Председателят на парламентарната комисия по здравеопазване проф. Костадин Ангелов сигнализира
Коментари Харесай

Костадин Ангелов сигнализира МВР и ДАНС с искане да извършат проверки във фирмите, изнасяли лекарства

Председателят на парламентарната комисия по опазване на здравето проф. Костадин Ангелов алармира Министерство на вътрешните работи и ДАНС с искане да извършат инспекции във компаниите, изнасяли медикаменти. Това заяви Ангелов в профила си във Facebook. Той пусна и отпратка към медикаментите, които липсват като написа, че много от тях са животоспасяващи!
 
" В Комисията по опазване на здравето стана ясно, че неналичията се дължат главно на успореден експорт от България. Затова към този момент алармирах на министъра на вътрешните работи и ръководителя на ДАНС, с молба да извършат инспекции на компаниите, изнесли тези лекарства. Длъжни сме да осигурим медикаменти на българските жители! Няма страна в света, която да не може да се оправи с паралелния експорт на лекарства от личната ѝ територия. Стига да го пожелае същински ", написа националният представител от ГЕРБ.
 
В сигнала до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и до ръководителя на ДАНС Пламен Тончев проф. Ангелов насочва молба да се ревизират по дни, количества и компании изнесените медикаменти в интервала 1 януари – 31 юли 2023 година.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР