Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов

...
Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов
Коментари Харесай

Вежди Рашидов бе посрещнат с ръкопляскания в църквата Св. Георги в Одрин

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов бе посрещнат с ръкопляскания от множеството, изпълнило до дъно двора на храма "Св. Георги " в Одрин.

Рашидов през днешния ден е формален посетител на тържествата в Одрин, отдадени на 10-годишнината от основаването на читалище "Просвета " в църквата "Св. Георги " и на 10-годишнината от възобновяване на друга българска реликва тук - митрополитската черква "Св. Св. Константин и Елена ".

Двата юбилея събраха в Одрин представители на всички държавни институции от България и Турция, измежду които и националният представител от ГЕРБ-Пловдив Димитър Лазаров, както и креативен сформира и реализатори от двете страни. Вежди Рашидов поздрави уредниците на тържествата за родолюбивото им дело и връчи почетния плакет на Народното събрание на проф. Стоян Денчев- ректор на УниБИТ и почетен ръководител на Съюза на националните читалища, за огромния му принос за опазването и популяризирането на българското културно завещание.

Това оповестиха пресцентъра на ГЕРБ.

По-рано през днешния ден на среща с регионалния шеф на Одрин Гюнай Йоздемир Вежди Рашидов получи специфични благодарности за напъните, които като министър на културата е положил за реставрирането на Желязната черква "Свети Стефан ", Метоха в Истанбул и други български светини в Турция, както и за работата си в този момент като началник на парламентарна комисия за подсилване на българо-турското културно съдействие.Вежди Рашидов подари за откритата през днешния ден нова зала на читалище "Просвета " в Одрин скъпи томове модерна българска литература.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР